Avantajele partajului prin mediere

divorce mediation alternative1 206x88 Avantajele partajului prin mediere

Avantajele partajului prin mediere

Exista mai multe avantaje ale unui partaj prin mediere. Printre numeroasele dificultati care apar in cazul unui divort, partajul bunurilor comune ramane un subiect ce ridica mereu probleme, ingreunand finalizarea eficienta si rapida a intregului proces.

Daca pana acum nu exista o cale mai usoara si mai putin costisitoare a unui partaj al bunurilor in cazul unui divort, decat apelarea la instanta, astazi puteti beneficia de serviciile de mediere care va scutesc de orice complicatii.

Partaj prin mediere pentru divort

Procesul de mediere ofera garantia ca se poate ajunge la o intelegere intre soti cu privire la modul concret de impartire a tuturor bunurilor dobandite in timpul casatoriei, intr-un timp scurt si fara costuri ridicate.

In cadrul procesului de mediere este acceptata orice modalitate de impartire a bunurilor. Se poate negocia absolut orice bun, mobil sau imobil, fara a fi nevoie de acte doveditoare de proprietate. Cel mai important aspect este ca dumneavoastra decideti cum sa le impartiti.

Cu ajutorul unui mediator, impartirea bunurilor comune devine astfel un proces simplificat, ce ne scapa de chemari in instanta, taxe inutile si timp indelungat.

Partajul bunurilor prin mediere se realizeaza conform intelegerii partilor implicate, si este consfintit printr-un Acord de mediere care va insoti cererea de divort si de partaj.

Partaj prin mediere pentru mostenire

De asemenea, procesul de mediere este foarte eficient si in cazul partajului bunurilor dobandite prin mostenire. De regula, in aceste situatii, membrii familiei, rude, frati/surori sunt foarte afectati si pot fi cuprinsi de invidie sau ranchiuna, amplificand astfel luarea unei deciziii corecte. Insa, cu ajutorul unui mediator, exista mari sanse de a nu ramane dusmani pe viata cu rudele si de a face raposatului o pomeneala unde pun capat discutiilor interminabile dintre ei.

Procesul de mediere ofera garantia unei negocieri desfasurate in cea mai mare discretie. Este mai putin costisitoare din punct de vedere financiar, si va poate scuti de chemarile repetate in instanta. Acum puteti profita, asadar de mediere pentru a avea parte de un partaj in cazul unui divort care sa fie convenabil si lipsit de tensiune.

Daca doriti sa aflati mai multe despre serviciile de mediere, nu ezitati sa va abonati la newsletter, pentru a primi cele mai actuale informatii.

Total vizualizari : 1.074

Comentarii

  1. adelaida spune:

    as vrea si eu sa primesc cateva sfaturi privind partajul.Mentionez ca an facut dezbaterea succesorala la notar de comun acord.

  2. [...] mediere. Partile vor participa la o sedinta gratuita de informare asupra avantajelor procesului de mediere. La finalul informarii partile pot lua decizia de a continua solutionarea problemelor lor prin [...]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top