Ce avantaje iti ofera sedintele de mediere

Avantajele medierii1 117x88 Ce avantaje iti ofera sedintele de mediere

Ce avantaje iti ofera sedintele de mediere

Sedintele de mediere pot aplana chiar si certurile care par sa nu-si gaseasca rezolvarea. Desi multi dintre noi preferam sa ne rezolvam conflictele cu ajutorul justitiei, medierea ofera o solutie alternativa care ne ajuta sa evitam timpii de asteptare pana la solutionarea procesului, banii cheltuiti si nervii consumati.

Pe drept, putem spune ca prin mediere detinem o formula magica prin care puteti recastiga un om si trezi bunavointa acestuia.

Desi dorintele oamenilor, in general, sunt legate de instinctele primare, ca sanatatea, somnul, hrana, banii, indestularea sexuala sau o familie linistita, in cazul conflictului, avem de-a face, inainte de toate, cu dorinta de a castiga o lupta. Sedintele de mediere asigura un castig in lupta cu sine sau cu celalalt, prin deschiderea dialogului si aducerea intelegerii si a unei bune comunicari intre cele doua parti implicate.

Intr-un proces in justitie, chiar daca judecatorul iti da castig de cauza, in fapt ai pierdut un om care ti-ar putea fi prieten sau ti-ar putea aduce mult mai multi bani de acum incolo, ceea ce nu se intampla la mediere. Medierea urmareste castigul pentru ambele parti, incercand sa le faca sa ajunga la o intelegere comuna, prin comunicare, chiar si atunci cand aceasta pare imposibila.

Apeland la mediere pentru rezolvarea unui conflict, ai ocazia sa te intalnesti si sa discuti cu celalalt, sa gasiti impreuna solutiile cele mai potrivite si sa luati o hotarare finala fara a fi influentati de altcineva sau fara a o lua alta persoana in locul vostru. Tehnica folosita in mediere este de tip victorie-victorie, ceea ce garanteaza castig pentru ambele parti, spre deosebire de justitie, unde cineva trebuie sa piarda.

Ce avantaje obtii prin mediere?

Avantajele aduse de mediere sunt multiple. Folosind aceasta alternativa veti elimina stress-ul caracteristic situatiilor conflictuale rezolvate in justitie si veti economisi bani si timp. Mai mult, sedintele de informare in privinta medierii sunt gratuite, iar dumneavoastra puteti programa intalnirile in functie de disponibilitatea ambilor parteneri si de comun acord.

In cazul in care problemele vor fi solutionate cu ajutorul medierii, oficiile si demersurile celelalte vor fi mult mai simple. Medierea garanteaza un mediu impartial si neutru, dar si confidentialitatea totala, care intr-un mediu justitiar este imposibila.

Total vizualizari : 3.524

Comentarii

 1. Am citit mai multe articole si-mi dau seama ca faceti o munca foarte importanta pentru cei care intra aici, incercand sa-si rezolve problemele pe cale pasnica: revenirea la NORMALITATE.
  Stresul cotidian to forteaza sa-ti schimbi mentalitatea de cetatean al unei tari civilizate, intr-o mentalitate de tipul “trebuie sa rezist in jungla aceasta a vietii, cu orice chip”, acest lucru insemnand ranirea voluntara sau involuntara a celor din jurul tau, indiferent daca-i cunosti sau nu, cu unicul scop de a-ti indeplini dorintele.
  Felicitari!

 2. Valerica Ciupitu spune:

  Incerc sa promovez aceasta cale alternativa de solutionare a conflictelor in societatea noastra.
  Fiind un domeniu, relativ nou, justitiabilii trebuie informati corect si trebuie sa stie ca acum exista si altceva decat ceea ce ei sunt obisnuiti.
  Sper sa am alaturi si alti mediatori cu care sa colaborez si sa ne unim fortele spre binele oamenilor.

 3. Vali Ciupitu - Mediator spune:

  Promovarea medierii in randul justitiabililor, acum in emisiuni online la:

  http://www.amiabiltv.ro/

  Afla mai multe, fii informat!

 4. Alexandru spune:

  Stimată Doamnă, vă felicit pentru acest website foarte reușit!!
  Vă respect pentru transparența și bunăvoința de care dați dovadă în a împărtași informații și cu alți colegi mediatori.
  Societatea actuală are nevoie de oameni ca dumneavoastră, care împreună să contribuie la formarea unei percepții pozitive cu privire la avantajele și beneficiile medierii.

 5. Alexandru spune:

  Stimată Doamnă, vă felicit pentru acest website foarte reușit!!
  Vă respect pentru transparența și bunăvoința de care dați dovadă în a împărtași informații și cu alți colegi mediatori.
  Societatea actuală are nevoie de oameni ca dumneavoastră, care împreună să contribuie la formarea unei percepții pozitive cu privire la avantajele și beneficiile medierii.
  Succes în continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top