Avantajele partajului la mediator

Printre numeroasele dificultati care apar in cazul unui divort, partajul bunurilor comune ramane un subiect ce ridica mereu probleme, ingreunand finalizarea eficienta si rapida a intregului proces.

Daca pana acum nu exista o cale mai usoara si mai putin costisitoare al partajului bunurilor decat apelarea la instanta, astazi puteti beneficia de serviciile de mediere care va scutesc de orice complicatii.

Medierea ofera garantia ca se poate ajunge la o intelegere intre soti cu privire la modul concret de impartire a tuturor bunurilor dobandite in timpul casatoriei, intr-un timp scurt si fara costuri ridicate.

In cadrul medierii este acceptata orice modalitate de impartire a bunurilor. Se poate negocia absolut orice bun, mobil sau imobil. Cel mai important aspect este ca dumneavoastra decideti cum sa le impartiti.

Prin intermediul mediatorului, impartirea bunurilor comune devine astfel un proces simplificat, ce ne scapa de chemari in instanta, taxe inutile si timp indelungat.

Partajul bunurilor prin mediere se realizeaza conform intelegerii partilor implicate, si este consfintit printr-un Acord de mediere care va insoti cererea de divort si de partaj.

De asemenea, medierea este foarte eficienta si in cazul partajului bunurilor dobandite prin mostenire. De regula, in aceste situatii, membrii familiei, rude, frati/ surori sunt foarte afectati si pot fi cuprinsi de invidie sau ranchiuna, amplificand astfel luarea unei deciziii corecte. Insa cu ajutorul unui mediator, exista mari sanse de a nu ramane dusmani pe viata cu rudele, si de a face raposatului o pomeneala unde pun capat discutiilor interminabile dintre ei.

Medierea ofera garantia unei negocieri desfasurate in cea mai mare discretie.
Este mai putin costisitoare din punct de vedere financiar si va poate scuti de chemarile repetate in instanta.
Acum puteti profita, asadar de aceasta modalitate convenabila de partaj al bunurilor comune.

Daca doriti sa aflati mai multe despre serviciile de mediere, nu ezitati sa va abonati la newsletter, pentru a primi cele mai actuale informatii.

Total vizualizari : 6.552

Comentarii

 1. elena spune:

  Buna ziua

  M-ar interesa daca se poate sa-mi raspundeti la o intrebare sa va explic despre ce este vorba:
  -sotul vrea sa divorteze de sotia actuala si vrea sa o oblige pe sotie sa-i dea jumatate din valoarea bunurilor dobandite mentionez ca sotia nu are banii necesari pentru a intetnta chiar si un proces.

  Multumesc

  • Vali Ciupitu - Mediator spune:

   Bun gasit.
   Conform legii, bunurile comune dobandite in timpul casatoriei, apartin ambilor soti in mod egal, daca sotii nu au intelegere notariala prin care vor dispune in procente evaluative de bunurile dobandite.
   Insa, in cazul unui divort prin mediere, poate exista un partaj intre cei doi soti in care fiecare dintre ei sa beneficieze sub o forma sau alta, de bunurile dobandite.
   La mediere, partajul se transforma intr-o negociere asistata in care se pot gasi si alte solutii decat valoarea in bani.
   Daca doriti sa va intelegeti si altfel, ma puteti suna la telefonul mobil din contact.

  • Henrique spune:

   wow this is taking me to the next level and is maikng me look at design differently, i just thought being different is all it takes and that puts you on a greater stand. trust me i’m going to read this a few more times. i rate weekly!i’m busy on a history project, and my whole aim when it comes to design is evolution of design and focusing on trends in design. thanks for this i’m going to rewrite my essay. powerfull words i must add

 2. sandu spune:

  bună ziua,plătesc pensie alimentară copilului meu de 19 ani a suţinut ex. de bac şi nu la obţinut,ne m-ai fiind absolventă de liceu până în toamnă când bănuiesc că va repeta ex.este normal să mi se reţină în continuare pensia?vorbind de mediere la o pensie de 700 ron NU am nici un fel de relaţie cu ea din foarte multe motive care nu au loc de a fii enumerate.Vă mulţumesc şi rog răspuns dacă este posibil.

 3. Valerica Ciupitu spune:

  Buna ziua.
  Legea spune ca pana la varsta de majoratului(18ani), parintele necustodian plateste pensie de intretinere. In cazul in are copilul urmeaza o forma de invatamant, parintele continua sa plateasca pensia de intretinere, pe toata durata studiilor. Daca fiica dv. a terminat scoala si nu mai urmeaza alta, pensia de intretinere poate lua sfarsit. Pentru mai multe detalii, ma puteti suna.

 4. mariana spune:

  pot apela la serviciile unui nediator si pentru partajuarea bunurilor in urma decesului tatlui meu?
  la mostenire venim: mama, eu, sora mea.
  Cam stim cum le impartim,nu sunt probleme decat din punct de vedere al taxelor enorme percepute la notariate.
  N-am crezut ca trebuie sa muncim eu si sora mai bine de 1 an (fara sa ne mai hranim familia), ca sa le putem plati, iar pensia amarata a mamei de-abia ii ajunge sa traiasca, asa ca trebuie sa platim si pt. ea.
  Exista vroe diferenta intre taxele la mediator si cele la notar?
  Stiu ca succesiunea trebuie deschisa la un notar, dar pt. partaj, este mai ieftin?
  Va rog, daca puteti sa-mi transmiteti si mie un raspusn, pe mail, daca nu va este incomod.
  Va multumesc!
  mariana

 5. Valeria spune:

  Da, puteti apela la un mediator. Exista, din punctul meu de vedere o diferenta in ceea ce privesc taxele si onorariile, cel putin la Biroul meu. Se poate realiza si succesiunea si partajul si vor fi investite cu Hotarare de Expedient de catre judecatoria de care apartineti. Va astept la o sedinta de Informare Obligatorie despre mediere, care este si GRATUITA. Atunci vom discuta mai multe si exact pe speta dv. Cu deosebita consideratie, Mediator

 6. Ada spune:

  Buna ziua
  ma intereseaza daca prin mediere putem imparti o mostenire fara sa avem cadastru la terenurile de impartit. La unele, care sunt separate ca locatie ne intelegem, dar altele care sunt impreuna suprafete mai mari cum le putem imparti fara cadastru?

 7. Adriana CATEA spune:

  Buna ziua,

  Pot apela la mediere pentru partajul amiabil intre mine si fostul sot, in contextul in care divortul a fost pronuntat acum 6 ani?

  • Valeria spune:

   Buna ziua.

   Sigur ca puteti apela la mediere. Partile pot dispune de bunurile lor comune, atunci cand doresc si cum doresc. Cu atat mai mult cu cat inteleg ca va doriti sa o intelege pe cale amiabila. Daca va pot ajuta, nu ezitati sa ma contactati. Datele le gasiti la rubrica Contact. Va doresc o zi minunata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top