Conflict interior

Conflictul interior 126x88 Conflict interior

Conflict interior

Acest articol prezinta intaiul conflict cu care oamenii iau contact si motivele pentru care el apare. Este vorba despre dezacordurile din interiorul fiecarei persoane, denumite conflict interior. Pentru ca in site prezentam procesul de mediere ca forma de solutionare a unui conflict, sa vedem motivele pentru care apar aceste neintelegeri chiar inauntrul nostru.

In orice conflict in care suntem implicati, valorile, credintele, perceptiile, nevoile si sentimentele noastre intervin in mod inevitabil. Rezolvarea conflictelor este influentata de ceea ce simtim fata de noi insine, de relatiile pe care le avem cu ceilalti si de modul cum vedem si evaluam lumea.

Ce intelegem prin conflict interior?

Ca indivizi,  avem fiecare trairi unice si percepem lumea din puncte de vedere diferite. Unicitatea este una din calitatile noastre cele mai importante: nu exista doi oameni care sa fie la fel, nici macar gemenii. De aceea, fiecare dintre noi poate adauga ceva in tumultul vietii.

Unicitatea noastra poate fi o sursa de necazuri si de conflict. Deoarece nu vedem lumea exact la fel, pot aparea perceptii gresite, neintelegeri si diferentieri in ceea ce priveste valoarea si nevoile noastre. Aceste diferente influenteaza modul in care actionam, gandim, simtim si binenteles, modul in care reactionam. Trebuie sa ne dezvoltam calitatea de a face fata conflictelor, necesara pentru a evalua o anumita situatie din puncte de vedere diferite.

Cum putem face fata unui conflict?

Sentimentul propriei valori, poate ajuta la prevenirea escaladarii conflictelor, deoarece oamenii cu un astfel de sentiment cad mai greu prada prejudecatii fata de ceilalti. De asemenea, cei cu un sentiment sanatos al propriei lor valori sunt mai putin susceptibili sa aiba prejudecati fata de altii si sunt mai apti sa inteleaga perspectiva celeilalte persoane in cazul unui conflict.

Inainte de a apela la mediere, pentru rezolvarea conflictelor cu ceilalti, trebuie sa fim siguri ca am rezolvat propriul conflict interior.

Daca vrei sa afli mai multe noutati si sa citesti mai multe articole despre conflict si mediere, iti recomandam sa te abonezi la newsletter-ul acestui site.

Total vizualizari : 790

Comentarii

  1. silviu spune:

    Foarte bine documentate aceste articole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top