Ascultare

,,Ati putea oare pur si simplu sa ma ascultati?”

Intalnirile de consiliere au loc intr-un cadru cald, linistitor si relaxant.

Pentru a intelege cum se desfasoara intalnirile noastre cu dv., va rugam sa cititi relaxati si cu atentie cele ce urmeaza:

Cand te rog sa ma asculti si tu incepi sa-mi dai sfaturi, nu faci ceea ce te-am rugat sa faci. Cand te rog sa ma asculti si incepi sa-mi spui de ce nu ar trebui sa simt ceea ce simt, imi calci sentimentele in picioare. Cand te rog sa ma asculti si tu crezi ca e de datoria ta sa faci ceva pentru a-mi rezolva mie problema, nu ma ajuti deloc, oricat de ciudat iti pare.

Asculta-ma!
Nu-ti cer decat sa ma asculti, nu vreau sa vorbesti sau sa faci altceva; doar sa ma asculti.

Cand faci pentru mine ceva ce eu pot si trebuie sa fac singur, imi sporesti temerile si nesiguranta, dar atunci cand imi accepti simtamintele asa cum sunt ele, indiferent cat de irationale iti par ele, eu pot renunta la incercarile de a te convinge pe tine si ma pot concentra pentru a-mi intelege problemele.

Sentimentele irationale capata sens daca intelegem ce anume le determina. Atunci cand intelegem acest lucru, raspunsurile devin evidente si eu nu mai am nevoie de sfaturi.

Acesta este si motivul pentru care rugaciunea functioneaza. Dumnezeu e tacut si nu se repede sa dea sfaturi sau sa rezolve El problema in locul tau. Dumnezeu se margineste sa asculte si te lasa sa te descurci singur.

De aceea te rog doar sa asculti. Daca vrei sa vorbesti, asteapta un minut sa-ti vina randul, si atunci am sa te ascult eu.

Total vizualizari : 311

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top