Cand sa nu apelam la mediere

Cand sa nu apelam la mediere Cand sa nu apelam la mediere

Cand sa nu apelam la mediere

Exista anumite situatii in care nu se poate apela la mediere. Ai suferit recent o pierdere dureroasa sau ai trecut printr-o trauma cauzata de o persoana certata cu legea? Sau poate ai fost victima unui delicvent care ti-a furat bunuri materiale in timp ce lipseai de la domiciliu?

Intr-o lume nesigura in care iti este teama sa circuli pe strada chiar si in toiul zilei trebuie sa lasam pasivitatea deoparte si sa actionam indiferent daca tu ai fost jefuita sau ai asistat la o faradelege. Indiferenta ucide, iar furtul, violul sau mai grav, omorul sunt fapte penale ce trebuiesc pedepsite.

Cand sa nu apelezi la mediere? 

Nu e firesc sa cazi la invoiala cu cel care ti-a pangarit corpul sau ti-a dat in cap ca sa iti fure ultimul banut din poseta.

Daca aveai asupra ta documente, poti fi gasita cu usurinta la adresa inscrisa in actul de identitate. Si trebuie sa descurajam din radacina orice fapta criminala care iti pune viata si integritatea in pericol. Indrazneste sa spui autoritatilor fara sa te lasi intimidata de amenintari, nu sta cu mainile in san. Azi poate ai pierdut o suma importanta, maine poate fi mai rau.

Cand sa apelezi la mediere? 

Atunci cand se disputa un teren intre oameni avizi dupa bani, cand iei parte la un divort de pe urma caruia au de suferit copiii in special, atunci poti solutiona problema prin mediere ca sa aiba fiecare parte ceva de castigat. Dar cand esti abuzata fizic si psihic, vatamat corporal si moral, legea este singura capabila sa faca dreptate. Atunci atacatorul nu trebuie scutit de pedeapsa, pentru ca a fi bland cu persoane fara inima, lipsite de moralitate inseamna sa dai apa la moara si altor infractori.

Asa ca lupta pentru dreptate cu toate armele, oricat de greu iti este pentru a dezarma actiunile negative din mijlocul societatii in care traiesti si nu apela la mediere atunci cand ai fost parte sau martor al unei nedreptati.

Total vizualizari : 410

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top