Fii mana binelui pentru a ti se intoarce strangandu-ti mainile

Fii mana binelui Fii mana binelui pentru a ti se intoarce strangandu ti mainile

Fii mana binelui pentru a ti se intoarce strangandu-ti mainile

”Sa deosebesti intre mana ce ti se intinde ca sa te ridice si aceea care te prinde pentru a te opri.” Nicolae Iorga

Mainile poarta truda si seva muncii

Nevazut si nestiut, mainile noastre poarta in pantecul lor altoiul altor maini: maini care nasc sperante si care ne imping spre ceea ce va urma; maini care nasc mangaierea, cea  zugravita in mii de culori; maini care nasc pedeapsa, cea care incatuseaza libertatea; maini care sunt zamislite doar pentru a face ceea ce destinul scrijeleste.

Maini, precum umbrele, sunt mereu pe umerii nostri

Zilnic ni se intind maini, simtim noi oare mesajul lor? Reusim sa deosebim vibratia, perspectiva, sensul lor? Ni se intind pentru a ne ajuta? Ni se intind pentru a ne prinde in jocul lor spre a ne arunca in deznadejde? Cate, oare, ni se intind inmugurite de blandete? Cate, oare, ni se intind ninse de ghimpi? Care sunt, oare, inscrise in destinul nostru?

Pe marginea gandurilor noastre ploua cu astfel de intrebari

Deseori, nu stim carei maini sa ii intindem mana.  De cate ori ti s-a intamplat, cititorule, sa privesti mainile celui care iti vorbeste? Ai stiut sa deosebesti mana care poarta in causul sau adevarul, de aceea care poarta haina tradarii?

Noi credem ca sunt maini care ne iubesc, asa cum sunt maini care ne dispretuiesc. Noi suntem, de fapt, cei care dam viata acelor maini blande sau rele. Cand suntem buni, suntem maini purtatoare de soare, cer, pamant, flori, copaci, primaveri. Cand suntem rai, suntem maini purtătoare de vreme rea, maini purtatoare de suflete fara ecou, fara cuvinte.

Tu poti alege ce fel de mana sa fii!

Ca sa-l parafrazez pe Vasile Ghica:” Un mediator nu poate crea un om, dar ne-ar putea ajuta sa-l intelegem mai bine pe cel din fata noastra”. In viziunea lui Titu Maiorescu:” Nimic nu este mai greu in lume decat a intelege pe altul si…”, dar despre acest aspect vom vorbi intr-un articol viitor.

Total vizualizari : 315

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top