Ce avantaje obtii prin mediere

Acum ai puterea sa decizi pentru tine 126x88 Ce avantaje obtii prin mediere

Mediere: Acum ai puterea sa decizi pentru tine

Prin mediere, partile implicate in conflict au mai multe avantaje. Diferenta dintre mediere si procesul de judecata in instanta este una majora. In randurile care urmeaza voi exemplifica o parte dintre avantajele pe care le prezinta procesul de mediere.

Avantaje ale procesului de mediere

Responsabilitatea si autoritatea de a se intelege in mediere, ramane celor care sunt parti in conflict. Acestia au dreptul sa faca propriile alegeri in loc sa ofere puterea de decizie unui tert. Disputa este privita ca o problema care urmeaza sa fie rezolvata de catre parti cu ajutorul unui mediator. Mediatorul nu ia decizii si nici nu da consultanta partilor. Un mediator faciliteaza o buna comunicare intre parti si le ajuta sa negocieze pentru a ajunge la o solutie acceptata de catre parti.

Mediatorul este ales si acceptat de catre partile care participa la mediere.

Articolul 60 din Legea nr.192/2006 mentioneaza: “In orice faza a procedurii de mediere, oricare dintre partile aflate in conflict are dreptul de a denunta contractul de mediere, incunostiintand, in scris, cealalta parte si mediatorul. Mediatorul ia act de denuntarea unilaterala a contractului de mediere si, în cel mult 48 de ore de la data primirii incunostiintarii, intocmeste un proces-verbal de inchidere a procedurii de mediere. Daca una dintre partile aflate in conflict nu se mai prezinta la mediere, fara a denunta contractul de mediere in conditiile alin. (1), mediatorul este obligat sa faca toate demersurile necesare pentru a stabili intentia reala a partii respective si, dupa caz, va continua sau va inchide procedura de mediere.”

Daca doriti sa cititi mai multe articole despre mediere si avantajele pe care le prezinta aceasta, consultati sectiunea noastra  despre “Conflict – Comunicare – Mediere“.

Total vizualizari : 464

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top