Suparati pe justitie, apelam la mediere

Suparati pe justitie Suparati pe justitie, apelam la mediere

Suparati pe justitie, apelam la mediere

Apeland la mediere ne putem rezolva o problema destul de spinoasa legata de justitia romaneasca.  Auzi, probabil, tot mai des multi semeni de-ai nostri care aduc acuze justitiei din Romania. Sunt acuzati judecatorii, procurorii, avocatii, este acuzat Guvernul si implicit Ministerul de Justitie, si, in general, cam tot ce tine de un proces in instanta.

 Cum avem o neplacere, incepem si improscam cu noroi pe cei care nu ne rezolva problemele asa cum ne dorim noi. Ne lamentam ca dosarele treneaza pe rolul instantelor de judecata, ne plangem ca primim termene de luni de zile si ajungem ca procesele noastre sa dureze, in cel mai fericit caz, cel putin 1 an.

De ce sa ne suparam cand putem apela la mediere?

In acest moment avem alternative. Nu mai este nevoie sa asteptam ca altii sa ne rezolve problemele. Putem sa ni le solutionam si singuri. Nu mai trebuie sa intram in procese interminabile daca noi, ca si justitiabili de buna credinta, ne putem intelege cu ajutorul sedintelor de mediere.

La mediere avem putere de decizie

Sunt procese care se pot solutiona foarte repede si usor prin mediere, degrevand astfel instantele si implicit judecatorii de sumedenia de dosare la care nu mai pot face fata. Totodata, apeland din ce in ce mai multa lume la mediere s-ar debloca si instantele hiperaglomerate.

Primul pas spre mediere

Sa privim partea plina a paharului. Esti cel care ar putea da o mana de ajutor justitiei din Romania. Poti merge intai la o sedinta de mediere pentru a incerca sa-ti solutionezi problemele cu ajutorul unui mediator. Cel cu care esti in conflict cu siguranta va agrea aceasta rezolvare daca va sti care-i sunt avantajele.

Daca aveti amandoi de castigat, nu trebuie decat sa vreti sa alegeti aceasta modalitate si atunci nu va mai trebui sa fiti stresati de procesele in justitie si nici suparati pe aceasta. Citeste mai multe despre mediere in articolul “Ce avantaje iti ofera sedintele de mediere

Total vizualizari : 486

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top