Rezolvarea conflictelor prin mediere

Managementul conflictelor 126x88 Rezolvarea conflictelor prin mediere

Rezolvarea conflictelor prin mediere

Dupa cum cunoasteti un conflict poate apare oricand si foarte usor. In acest articol va vom prezenta cum putem rezolva un conflict prin mediere.

Conflictele pot fi prevenite prin mediere

Acest lucru se poate face prin mijloace in care situatia conflictuala este anticipata, urmarindu-se eliminarea posibilelor cauze. Procesul de mediere ajuta la prevenirea conflictelor.

Conflictele pot fi manageriate prin mediere

Pentru aceasta etapa din mediere obiectivul principal este ca acestea sa nu escaladeze sau sa nu se extinda pana la a deveni violente. Minimalizarea impactului negativ este scopul in sine si reducerea daunelor pentru ambele parti, prin mediere.

Conflictele pot fi rezolvate prin mediere

Procesul de mediere presupune luarea unor masuri pentru incetarea permanenta a conflictului prin identificarea cauzelor care stau la baza aparitiei lui. In mediere se abordeaza interesele tangibile si se identifica radacina conflictului pentru a permite elaborarea si implementarea unei strategii de interventie.

Conflictele pot fi aplanate prin mediere

Aplanarea conflictelor in mediere reprezinta doar o rezolvare partiala care abordeaza numai unele din probleme si evita altele. Acest fapt, in mediere, asigura o rezolvare temporara.

Conflictele pot fi transformate prin mediere

Transformarea conflictelor prin mediere reprezinta un pas important dincolo de rezolvarea conflictului si isi propune sa transforme relatiile sociale. Este utilizat in intelegerea proceselor de pace. Transformarea conflictelor reprezinta scopul final al rezolvarii acestuia prin mediere.

Dumneavoastra credeti ca toate conflictele pot fi rezolvate prin mediere?

Total vizualizari : 521

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top