Conflict si inteligenta

Dovada inteligentei 126x88 Conflict si inteligenta

Conflict si inteligenta

Un conflict este o stare de nemultumire, care a inceput sa fie generalizata. Tot mai mult se discuta despre nemultumiri si tot mai putin despre importanta de a ne simti multumiti, satisfacuti. Grav este ca in loc sa promovam calitatea, valoarea, multumirea, ajungem sa intelegem ca nemultumirea este un semn al inteligentei.

Desigur daca esti un pic nemultumit ca sa iti ridici prestigiul este in regula, pierderile nu sunt chiar asa mari. Dar daca nemultumirea se instaleaza in tine, trebuie sa iei masuri urgente. Cauzele unei nemultumiri mari trebuiesc analizate. De cele mai multe ori le gasim in modul gresit in care judecam, dar si in educatia primita.

Cum ne semnaleaza un conflict o stare de nemultumire?

Daca oamenii ar fi cinstiti, lucizi, ei ar constata ca, in realitate, pozitivul in viata este intotdeauna mai important in cantitate si in calitate. Sa luam un exemplu: iarna este anotimpul in care trebuie sa domine zapada atat de necesara, daca vrem sa avem culturi bogate vara. Oamenii accepta gerul, zapada, ploile doar atat cat vor ei, nu mai mult si spun ca s-au saturat sa dea zapada si sa vina caldura. Oamenii uita ca a fost timp frumos toata vara si au stat cu burtile la soare. Asa se actioneaza si in viata. A fi nemultumit inseamna a marturisi ca nu vrei sa ai o viziune clara a realitatii. Trebuie cel putin sa ai taria de a vedea si multumirea si nemultumirea.

Daca esti inteligent procedeaza asa

Cand esti multumit si optimist nu inseamna ca traiesti in adevar. Dar a fi furios in fata unor neajunsuri, nemultumiri pe care le transformi in catastrofe, inseamna ca esti intr-o stare de autodistrugere. Daca te consideri o fiinta inteligenta, pune in balanta toate detaliile vietii cotidiene care crezi tu ca nu iti plac cu faptul ca esti sanatos, ai doi ochi, doua maini, doua picioare, poti vorbi, iubi, ai o casa, prieteni, familie, un JOB mai mult sau mai putin banos. Si pentru o mica piedica, uiti bogatiile acestea pe care le ai si iti tulburi sufletul, tulburi linistea familiei, a celor din jur. Este dovada ca nu esti inteligent. Este ca si cum ai da foc la plapuma pentru un purice.

Metoda de comparatie

Foloseste urmatoarea metoda de comparatie: asterne pe hartie micile neajunsuri ale existentei si bunurile cu care ai fost inzestrat din belsug si trage singur(a) concluziile. Adesea nu asa se procedeaza, ci tocmai invers. Se compara putinul avut cu bogatia neamurilor, vecinilor, colegilor.  Daca doresti sa faci neaparat o comparatie, de ce nu vezi avantajele pe care le ai in raport cu persoanele cu handicap sau bolnave. Compara procentul de 10 % primiti de tine dintr-o mostenire, cu indemnizatia pe care o primeste un nevazator care lucreaza la asociatia nevazatorilor. Tu nu reusesti decat sa compari  procentele tale, cu alti 50 % primiti de o alta ruda de-a ta din alta sau aceeasi mostenire.

Nu fi trist la propriile dorinte

Toate acestea nu inseamna ca nu trebuie sa fii trist. Trebuie sa fi trist la insuccesele sau necazurile altor sidemeni de-ai tai, insa nu te bucura de ele. Nu fi intristat la propriile dorinte si ambitii nepotolite. Ai cazut prada unei asemenea stari, inseamna ca nu esti foarte evoluat, tristetea ta are alte cauze.

In incheiere, va recomand sa incercati zilnic sa gasiti cel putin un lucru care va incanta si asezati-l in inima si in mintea voastra, pentru a elimina orice conflict pe care il traiti.

Total vizualizari : 289

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top