Ce poate face din tine o situatie de conflict?

Ce poate face din tine o situatie de conflict 126x88 Ce poate face din tine o situatie de conflict?

Ce poate face din tine o situatie de conflict?

Un conflict este un labirint umbrit de mofturi neintelese

Un conflict poate genera o multime de probleme, iar in plasa lui poate cadea oricine. Situatiile de conflict ne ofera posibilitatea sa alegem. Sa-i permitem acestuia sa fie in ascensiune, ceea ce ar insemna mai mult stres, mai multe probleme, mai multe neintelegeri? Sau sa controlam situatia de conflict, astfel linistind spiritele?

Tu ce alegi, sa lupti sau sa cedezi?

Dorinta de a invinge pe oricine si orice situatie, in cazul nostru de conflict, ne arunca in bratele depresiei si regretelor ca nu putem schimba prezentul, din cauza propriei incapatanari din trecut. In viata, adesea luptam cu oamenii si cu noi insine, dar ce ar fi daca ai pierde cu mandrie intr-un conflict pe care totusi ai reusit sa-l aplanezi la timp? Ce facem noi intr-un conflict? Uneori suntem ca doi cocosi batausi sau ca doi serpi veninosi, care nu se pot opri, nu se pot controla si intelege.

Ce poate face o situatie de conflict din tine?

Dacă esti implicat destul de des in astfel de situatii de conflict, atunci ar fi cazul sa te opresti. Sa analizezi toate situatiile de pana acum si sa-ti dai seama care a fost greseala ta in acest conflict. Daca reusesti sa-ti dai seama, data viitoare fi mai tolerant. Daca nu reusesti sa-ti dai seama, dupa ce conflictul s-a epuizat, discuta cu persoana implicata, ca atunci cand apelezi la mediere. Asta te va ajuta in viitor, pentru ca astfel vei sti cum sa procedezi cu interlocutorii tai.

Nu uita ca o situatie de conflict, fie pe termen lung sau scurt, poate fi oprita printr-o comunicare calma. De aceea, fii calm, astfel vei demonstra ca nu te lasi chiar atat de usor dirijat de acest conflict izbucnit intre tine si o persoana, fie cunoscuta sau necunoscuta. Incearca sa fi inteles iar tu, la randul tau, ai rabdarea de a asculta si de a intelege versiunea interlocutorului tau, chiar daca este foarte dificil. Invata sa cedezi, pentru ca uneori in cazul unui conflict e inutil sa explici unele lucruri care sunt atat de adevarate pentru tine, dar foarte greu intelese de persoana cu care porti o discutie atat de stresanta.

Tu cum iti rezolvi situatiile de conflict?

Total vizualizari : 411

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top