Conflict armat(a)-guvern

Conflic armat guvern 122x88 Conflict armat(a) guvern

Conflict armat(a)-guvern

Subiectul prezentat in continuare este un caz tipic de conflict, obisnuit in Romania. Este vorba despre masurile luate de guvern si efectele asupra populatiei. Din punctul de vedere al unui mediator, vrem sa vedem daca acest tip de conflict, poate fi sau nu mediat si daca se doreste acest lucru.

Conflict – recalcularea pensiilor militare

In cazul in care acest conflict  nu se doreste a fi rezolvat, va dura multi ani de aici inainte cu implicatii negative cel putin la nivel moral si material. El se refera la recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor conform HG 735/2010.

Cine isi doreste rezolvarea acestui conflict

Efectele aplicarii acestei hotarari cel putin pana in prezent au generat dezechilibru, deci un conflict. Pentru a-l rezolva este absolut necesar ca partile implicate (guvernul si pensionarii militari) sa-si doreasca acest lucru. Isi doresc partile acest lucru? Pensionarii spun DA pastrarii actualelor pensii, guvernul spune si el DA primirii de pensii in functie de contributivitate. Realitatea ne prezinta nemultumirile din taloanele de pensie dar si opinia Ministerului Apararii conform caruia 22.000 de pensii nu au fost diminuate in urma recalcularii.

Pensionarii doresc explicatii, guvernul continua recalcularile

Pensionarii militari au inceput sa actioneze in instanta statul amenintand cu o actiune la Curtea de Justiţie de la Luxemburg. Reprezentantii statului ofera lamuriri si realizeaza comunicare prin purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii si Seful Directiei financiar-contabile din Ministerul Apararii.

Ce concluzii putem trage din acest conflict

Conflictul mentionat poate fi rezolvat mult mai usor, mai avantajos si mai repede prin MEDIERE. Important este dialogul si comunicarea intre parti. Acest conflict a aparut ca urmare a inexistentei dialogului si a unei comunicari lipsita de substanta.

Asteptam sa vedem daca toti magistratii, asa cum prevede legea in vigoare, vor recomanda partilor implicate medierea. Cel putin pana acum nu au facut-o.

Tu cine crezi ca ar putea fi mediatorul in aceasta situatie? Si parerea ta conteaza. 

Total vizualizari : 752

Comentarii

  1. [...] conflict interior.Articolul ” Conflict alimentat cu benzina”, o speta in asteptare.Articolul “Conflict Armat(a) – Guvern”, un caz solutionat tarziu.Articolul ” Fratii au aceleasi drepturi?”, un conflict de 5 ani care [...]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top