Secretul unei sedinte de mediere

Secretul solutionarii amiabile a disputelor 126x88 Secretul unei sedinte de mediere

Secretul unei sedinte de mediere

Nu exista un secret care sa fie valabil pentru toate sedintele de mediere insa, pentru o rezolvare amiabila a conflictelor avem nevoie de un pic mai mult decat de intentii bune. Pana nu demult, ca sa rezolvam un conflict, am avut o singura posibilitate, adjudecarea. Acum putem alege formulele alternative, ca sedintele de mediere.

In completarea articolelor anterioare referitoare la solutionarea amiabila a disputelor prin metoda interventiei unei terte parti, a mediatorului, vom incepe un ghid de prezentare a formulelor de solutionare amiabila.

Cea mai buna solutie pentru mediere

Atunci cand exista mai multe solutii, oamenii au posibilitatea de a alege. Ei intreaba: ,,Care este cea mai buna solutie?’’

Toate formulele incepand cu procesul de mediere si terminand cu negocierea au solutii foarte bune si utile. Au definitii, proceduri asemanatoare si caracteristici proprii. Interventia celei de a treia parti, a unui mediator, se manifesta in mod diferit de la situatie la situatie, insa este prezenta in toate formulele. Partile implicate pot interactiona diferit in fiecare caz in parte. De asemeni, concluziile la care se ajunge au forme finale diferite.

Nu exista un sablon pentru mediere

Putem fi siguri de faptul ca toate formulele care se refera la mediere ofera avantaje si dezavantaje. In anumite conditii este necesara folosirea unei formule, intr-o alta situatie o formula diferita. Nu putem aplica un sablon afirmand ca formula  ,,X’’ este ideala si rezolva orice sedinta de mediere. Acest lucru ar fi o capcana atat pentru evolutia noastra cat si pentru atingerea unui rezultat optim in urma sedintelor de mediere.

Secretul procesului de mediere

Acesta se gaseste in profesionalismul unui mediator si in abilitatea lui de a prezenta formula potrivita fiecarei situatii in parte, pentru fiecare caz de mediere. O formula nepotrivita, intr-un moment nepotrivit va avea un rezultat nedorit. Consecintele pot fi dezastruoase si procesul de mediere un esec.

Dumneavoastra credeti ca exista o formula a sedintelor de mediere care sa aiba un succes garantat?

Total vizualizari : 449

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top