Conflict alimentat cu benzina

Conflict crop380w Conflict alimentat cu benzina

Conflict alimentat cu benzina

Supunem comentariilor dv. o alta situatie de conflict care daca nu declarat, cel putin practic s-a transformat intr-un protest de catifea. In timp ce armata ataca la baioneta, benzina alimenteaza conflictul dintre conducatorii auto si procesatorii de combustibili.

Cine sunt protagonistii acestui conflict

In aceste zile se desfasoara proteste ale conducatorilor auto din mai multe orase fata de pretul ridicat al benzinei. Este vorba despre cresterea carburantilor la pompa si aparitia conflictului dintre soferi si companiile care vand aceste produse.

Petrolistii au scumpit benzina si nu statul

Ceea ce intelege omul de rand este ca in noiembrie 2010, 100 Ron alimentau 23 litri de benzina. In ianuarie 2011 rezervorul primea doar 19 litri cu aceeasi suma. Mergand in modul economic cu diferenta de 4 litri mai puteai parcurge in plus 100 km. Politicile privind cotatia, pierderile pe rafinare, conditiile de piata sau  taxele nu prea il intereseaza pe om. El stie ca are nevoi si cauta solutii.

Nevoi si solutii

Nevoia cetateanului este un pret mic al carburantului, nevoia companiilor petroliere este obtinerea unui profit cat mai mare din afacere. Rezolvarea conflictului este gasirea de solutii benefice ambelor parti. Si cum cei implicati nu-si pot gasi rezolvari, este nevoie de un mediator. Zvonurile spun ca 2011 este anul in care pretul combustibililor va mai creste. Tot zvonurile spun ca puterea de cumparare va scade.

Noi va intrebam.

Poate fi statul, mediatorul care aduce la masa tratativelor companiile petroliere si soferii?
Ca sofer ce parere ai?

Total vizualizari : 596

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top