Exemple de conflicte rezolvate prin mediere

 

12 74x88 Exemple de conflicte rezolvate prin mediere

Exemple de conflicte

Medierea pare sa prinda din ce in ce mai mult teritoriu ca alternativa la rezolvarea conflictelor prin Instanta Judecatoreasca. Tot mai multe cazuri isi gasesc solutionarea prin aceasta metoda insa nu destui romani stiu despre avantajele pe care le ofera medierea.

De aceea, poate este momentul sa venim in intampinarea cetatenilor si sa le exemplificam cum anume se desfasoara un proces de mediere. Este mult mai usor sa ne dam seama de dinamica medierii sau de mecanismul procesului, din cazuri concrete si la obiect.

Este adevarat, ca noi ca si mediatori, avem anumite principii si reguli pe care trebuie sa le respectam. Printre acestea se numara confidentialitatea. In consecinta nu putem face publice numele persoanelor care au apelat la serviciile mediatorilor si nici nu vom putea intra prea in concret in cazul respectiv.

Medierea chiar functioneaza

Mediatorii care au avut cazuri de mediere reusite, vor incerca sa prinda esenta din procesul de mediere, ca mecanismul, anumite detalii minore si solutia problemei.

IMPORTANT Toti mediatorii care doresc sa-si faca publice cazurile si nu detin aceasta posibilitate, pot beneficia de acest spatiu dedicat.

Vom incerca sa promovam mai mult procesul de mediere in interesul cetateanului si mai putin mediatorii. Evident ca va fi publicat si numele mediatorului care a rezolvat cazul.

Dragi colegi mediatori, va rog sa indrazniti si sa apelati cu incredere la aceasta pagina pentru a strange cat mai multe cazuri reusite de mediere

Primul articol ii este destinat Dlui Mediator Ilie Bertea care a venit, dealtfel, cu aceasta idee. Am sa incerc sa strecor printre spetele solutionate si alte spete in curs de solutionare, care nu se doresc rezolvate sau cazuri in care partile nu se gandesc sa apeleze la mediere. Astfel aveti ocazia sa faceti anumite diferente si sa puteti sa va dati seama singuri de avantajele medierii.

Articolul “Cand falimentul bate la usa”, speta rezolvata.

Articolul “Mediere in diverse conflicte”, cazuri rezolvate.

Articolul ” Mediatorul nonconflictual”, rezolvarea propriului conflict interior.

Articolul ” Conflict alimentat cu benzina”, o speta in asteptare.

Articolul “Conflict Armat(a) – Guvern”, un caz solutionat tarziu.

Articolul ” Fratii au aceleasi drepturi?”, un conflict de 5 ani care nu se doreste mediat.

Articolul ” Ce divort iti doresti?”, o speta rezolvata cu traume, medierea nu era cunoscuta atunci.

Multumim pe aceasta cale tuturor celor care contribuie la promovarea acestei metode ca o alternativa a justitiei si va invitam sa va abonati la feed-ul RSS al acestei pagini pentru a afla ultimele noutati din domeniul medierii.

Total vizualizari : 1.580

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top