Am avut si eu divortul meu!

maini mediere 206x88 Am avut si eu divortul meu!

Am avut si eu divortul meu

Va supun atentiei un caz care, daca avea parte de existenta si experienta unui mediator la momentul oportun nu cred ca ar mai fi existat.

O relatie tensionata

M-am casatorit in anul 1994 cu fata care si-a dorit sa fie alaturi de mine, iar pentru asta a asteptat aproximativ patru ani. Sa nu credeti despre mine ca as fi avut oarece veleitati de … Casanova sau cine stie ce atitudine de metrosexual. Au fost pur si simplu o serie de momente in viata mea care nu mi-au permis sa fac marele pas, momente a caror insemnatate imi depaseau in acele clipe posibilitatile de decizie, m-au facut sa aman data casatoriei de cateva ori.

Dupa o perioada de aproape zece ani am decis, de comun acord, sa divortam legal, cu toate ca separarea noastra emotionala se produsese cu cativa ani inainte. Lipsa unei experiente de viata in comun premergatoare oficializarii casatoriei, puternicele influente familiale aduse si mentinute de amandoi in cuplu, divergentele de opinii (aprig sustinute de fiecare in parte) care in acea perioada nu admiteau si concesii. Iata cateva dintre motivele separarii.
Lipsa copiilor a facut, poate, mai usoara separarea emotionala de care am amintit mai sus. Dar aceasta realitate nu a fost folosita ca imputare de nici unul dintre noi la adresa celuilalt.

Rapid si precis

Asa ca, in primavara anului 2004, in luna mai, inca sotia mea, a inaintat cererea de divort la tribunal. In luna iunie a fost stabilita data primei infatisari cand, ne-am sustinut in fata judecatoarei decizia de a ne desparti. Nu a trebuit sa apelam la avocati, martori si tot ce se mai foloseste drept ingrediente in acest cocktail cu gust neplacut. Am renuntat la tot in favoarea ei, numai din dorinta de a evita gustul neplacut de care am amintit. Daca la prima infatisare expunerile si argumentarile au durat aproximativ zece minute, la a doua infatisare, in luna iulie, in mai putin de cinci minute am plecat de la tribunal la brat, dar divortati.

Linistea si calmul … postbelic

In modalitatea aceasta, o casatorie de aproape zece ani s-a incheiat in aproximativ cincisprezece minute. Nu credeam ca voi fi atat de “norocos”. Toate bunurile mobile si imobile i-au ramas ei, eu plecand doar cu hainele si cartile mele. Si, mai presus de orice, cu certitudinea ca nu voi mai trece prin astfel de clipe.

Concluzii

La momentul divortului, anul 2004, institutia medierii daca exista, era cu totul si cu totul necunoscuta. Ce s-ar fi intamplat daca acest caz ar fi incaput pe mana unui om care sa fi cunoscut principiile acestei indeletniciri? Cum s-ar fi desfasurat evenimentele daca o persoana neimplicata emotional la nivelul celor doi actanti ar fi indemnat la calm, conciliere … gandire? Intrebari al caror raspuns nu va mai fi dat.

Total vizualizari : 599

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top