Cand nu se apeleaza la mediere in caz de divort

Ce divort iti doresti 126x88 Cand nu se apeleaza la mediere in caz de divort

Cand nu se apeleaza la mediere in caz de divort

Articolul prezinta povestea unui tanar care a trecut printr-un proces de divort, apeland la avocat si urmand calea tribunalului, in loc sa apeleze la mediere.

,,Am trecut printr-un divort, care ar fi trebuit sa se termine foarte repede, intrucat eram casatorit de doar 9 luni de zile, nu aveam copii si nici cine stie ce valori materiale de impartit in afara de cele primite la cununie sau nunta. Teoretic procesul ar fi trebuit sa se incheie printr-o simpla prezenta in fata judecatorului, cu atat mai mult cu cat ma intelesesem cu sotia sa incheiem divortul amiabil, cat se poate de repede si fara dureri de cap.

Probleme inca de la inceput

Inainte de a merge in instanta totul a fost ok. Am discutat amandoi, am hotarat ce aveam de facut, insa problemele au aparut imediat. Si am sa vi le spun pe rand pentru a va da seama cat timp, stres, energie consumata si bani pierduti.

Sa incep:
1. Unul dintre noi a trebuit sa mearga la tribunal sa faca cerere de divort. Au trecut 3 saptamani pana a sosit prin posta citatia.
2. Invoieste-te la serviciu si mergi la tribunal pentru prima infatisare. Termen peste o luna pentru a doua infatisare. Alt timp pierdut.
3. Am angajat amandoi cate un avocat. Bani pierduti aiurea.
4. Am mers si pentru a treia infatisare la tribunal si am primit alt termen peste 3 luni.

Si uite asa am inceput in ianuarie si am terminat in august. Pentru ce? Pentru o hartie in care ni se aducea la cunostinta ca am divortat si ca am revenit la numele de fata.
Nu vreau sa va relatez si multe alte lucruri care m-au deranjat. Cel mai neplacut fiind intelegerea dintre avocati. Nu va vine sa credeti, dar sunt cazuri in care se intampla asemenea lucruri, cand avocatii se inteleg intre ei. Am trait asta pe pielea mea. Si ganditi-va intr-un banal proces de divort.

Si noi cu ce ne-am ales?

- 8 luni de asteptare pentru un divort simplu
- invoiri repetate de la serviciu
- stres (doar simplul fapt ca ma duceam la o sala de tribunal ma inspaimanta)
- bani irositi aiurea – avocat, taxe de timbru etc. (am platit un avocat doar pentru ca asa cere procedura, ca de rezolvat, nu a rezolvat nimic; de fapt nici nu avea ce)
- alergatura

Aceasta este povestea mea. Nu-mi doresc sa mai apelez vreodata la avocat sau sa pasesc in tribunal. Insa daca situatia o va impune, intr-un caz fortat, ma voi gandi foarte bine pe cine sa aleg.

MD – Bucuresti

Un divort prin mediere i-ar fi putut ajuta pe cei doi sa solutioneze aceasta problema mult mai repede. Cititi si alte articole despre divort.

Total vizualizari : 3.939

Comentarii

 1. lavinia spune:

  Daca lucrul care v-a deranjat cel mai mult a fost intelegerea dintre avocati, cazul dumneavostra merita sa fie citit. Presupun ca ati fi dorit ca avocatii sa se certe si sa se bata pe holul instantei.
  Oricum, in conditiile in care era vorba despre un divort amiabil si v-ati inteles perfect cu sotul asupra tuturor aspectelor, de ce ar fi trebuit sa existe neintelegeri de orice fel intre avocati?

  Va aduc la cunostinta ca exista un cod deontologic al avocatilor conform caruia avocatii trebuie sa manifeste intre ei un comportament colegial. Buna-cuviinta si respectul datorat unui coleg nu trebuie confundate cu existenta vreunor intelegeri avand ca scop prejudicierea a clientului in orice mod.

  Oricum, admitand ca au existat cazuri in care un client a fost prejudiciat de vreo intelegere a avocatului sau cu celalalt avocat sau cu partea adversa, va rog sa aveti in vedere ca in cele din urma, in instanta judecatorul este cel care in urma analizarii dosarului se pronunta in baza prevederilor legale.
  Alta ar fi situatia, totusi, in cazul medierilor cand in acelasi fel exista infima posibilitate ca mediatorul sa incalce principiile profesiei in scopul obtinerii de foloase pentru una dintre parti. Iar acest lucru se va intampla cu acordul mediatului, convins ca explicatiile primite si rezolvarea sugerata au fost date cu buna-credinta si in interesul ambelor parti. In acest caz nu va mai exista un judecator care, in ciuda unor incercari de prejudiciere a uneia dintre parti, sa poata imparti dreptatea in spiritul si litera legii.

  Deci, sa nu vorbim prostii despre avocati si sa le mai si postam pe site-ul unui birou de mediere.

  • Vali Ciupitu - Mediator spune:

   Dna/Dra. Lavinia.
   Multumesc pentru comentariul facut. Aceasta a fost povestea unei doamne spusa din punctul dansei de vedere, poveste pe care am publicat-o. Tot asa cum si comentariul dv. este vizibil. Tocmai pentru ca este site-ul unui birou de mediator, acum pot fi vazute doua pareri diferite. Din puncte de vedere si perceptii diferite. Cum opiniile sunt divergente, nu pot spune ca vreuna este o prostie. Amandoua sunt corecte, dar privite din alte pozitii. Cam asta face un mediator. Este la mijloc intre doua parti. Nu puteam sa restrictionez dreptul la opinie niciuneia dintre dv. In ceea ce priveste adevarul sau dreptatea, ele nu sunt detinute de niciuna dintre parti.
   Ceea ce rezulta din comunicarea lor este o intelegere. Iar ca sa ajunga acolo au nevoie de un mediator.

  • iorga valentin marius spune:

   da ,dar mie avocata ADRIANA NEDELCU MI-A VANDUT CAUZA ,INTERPRETEAZA CORECT LA CE SE REFEREA CEA CARE I-AI RASPUNS. DUPA ALTA N.L. MIA LUAT 17 MIL SI NU MIA DEPUS NICI UN ACT BA MAI MULT MA INCURCAT “ASA CUM A FOST PRECIZATA” SI JUDECATOAREA SI-A MUSCAT BUZA DISCRET CA O RECUZASEM. DECI AM PIERDUT LA FOND DAR AM CASTIGAT LA CURTEA DE APEL CA ACOLO E VORBA DE OBICTIVITATE MA AJUTAT DUMNEZEU SI M-AM REPREZENTAT CU DUMNEZEU ASA SUNT O PARTE DIN EI SI VA PRICEPETI SA O MUTATI,PRIN PORTITE ORATORICE . VAI” DEONTOLOGIE” CREDEMA LASA SUBIECTIVISMUL VINO SA-TI DEMONSTREZ CU ACTE SI NU TE SUPARA CA TI-AM VORBIT CU TU DAR ESTI SINGURA SI SUNTSI MULTI INTAI FATARNICI SI DUPA FERISEI . PE MINE DUPA CE I-AM DAT ONORARIU AM SEMNAT PE 40% ONORARIU DE SUCCES SI DUPA PRIMU TERMEN IMI CEREA SA “MULTUMESC” JUDECATOAREI SI A SUCIT-O CA STIE CE VA SCRIE INSTANTA CATRE MINE SI NICI RECURS SA NU MAI FAC . 1 NU AVEA VOIE SA SEMNEZE PE 40% SI 2 CUM SA-I SPUI CLIENTULUI DUPA DOAR O INFATISARE CA NICI RECURS SA NU MAI FACA . MA MANIPULAT URAT DAR COSTRUCTIV PENTRU MINE MA LUAT ALTA SI IA MA ARS CU TOT CU CEL CARE MA DUS LA EA VAR PRIMAR DAR DIN NOU A FOST CONSTRUCTIV SI UITE ASA NU MAI SPUNE DEONTOLOGIE DE “DE VAZUT SA NU VADA DE AUZIT SA NU-N INTELEGA”AM CASTIGAT CU DUMNEZEU LA RECURS CU TOATE OBSTRUCTIONARILE AVOCATESTI PE CARE LE-AM SI PLATIT DA IO PLATE-AM SI EI MA ARDEAU DAR CU “RABDAREA INDELUNGATA ,NADEJDIA STARUINTA”AM CASTIGAT CA DUMNEZEU MA AJUTAT si MULTUMESC CURTII DE APEL BUCURESTI !!!! E VIZIBIL CA O PARTE SUNT VANZATORI . ALTA MA COMPATIMEA ” 40% DAR CA SI EA MA SUBESTIMA MIA PROPUS 10 MIL SI 50% DECI GRESELI” DEONTOLOGICE” DACA VREI POT SA-TI DEMONSTREZ CU ACTE ASA CA MA COSTAT VREO 30 MIL SI FARA CHITANTE DAR AM LUATO CA PE SCOALA CA SA POT SA MA FAMILIARIZEZ CU O PARTE DIN TERMENI SA REPAR CAPCANELE SI IACATA DUMNEZEU NU TE LASA ITI DA DOA CAT POTI DUCE……….

 2. Adriana Nedelcu spune:

  Astfel de lucruri precum cel mentionat in articol, nu este singular. Sunt numeroase cazurile in care exista asemenea proceduri. Deontologic un avocat trebuie sa respecte atat colegul avocat cat si partea adversa. Un avocat are misiunea de a apara interesele propriului sau client si nu sa faca ,,front” comun cu avocatul partii adverse in detrimentul clientilor lor.

  Realitatile sunt realitati, trebuie doar sa le vedem si sa nu ne suparam.

  • iorga valentin marius spune:

   LA MINE TU AI FACUT FRONT COMUN, SI E VIZIBIL PENTRU CINE INTELEGE CA TITLU DE EXEMPLU “AV IXULESCU SI ASOCIATII” EXISTA SI AVOCATI CARE NU VAND CAUZELE DAR TU TE-AI FACUT DE RAS CUM SA CER CLIENTULUI SA-I”MULTUMESCA JUDECATOREI CA E SOTIA COLEGULUI TAU NU POZA IN CEA CE NU ESTI. AM CASTIGAT ACUM DOUA ZILE LA APEL SINGUR CU DUMNEZEU CU TOATE PIEDICILE,OBTRUCTIONARILE, SI A PARTII ADVERSE SI ALE CELE CARE EU LE SI PLATEAM SA MA REPREZENTATI . MA TRIMETE-AI LA BISERICA STIAI TU CA SUNT BRANZA BUNA IN BURDUF DE CAINE ?!
   PACALALILE TELE SI ALE CELORLATI MAU INTARIT SI AM CASTIGAT VINO SA-TI PREDAU PSIHOLOGIE IO CARE AM 6 CLASE LA ZI SI DOUA LA F.F E VIZIBIL SI DREPTUL “VIETII”MA INTREBAI DACA SUNT DUSMANOS . NU SUNT TE-AM IERTAT . PE CAT AM FOST UMILIT DE CEI DIN PROCES SI DE TINE CU ATAT E SATISFACTIA SI MAI MARE . EU AM FACUT FRONT CU DUMNEZEU SI CU GRESELILE PE CARE LE ATI FACUT EU LE-AM FRUCTIFICAT SI IACATA ESTE FRUCTUOS DAR NA-I CUM SAINTELEGI TU DESPRE CUVANTUL LUI DUMNEZEU DESI SI EU SUNT PACATOS. “E MAI RAU DE CEL CARE STIE LEGEA SI NU O RESPECTA DECAT CEL CARE O INCALCA SI NU O STIE” TE ROG NU POZA IN CEA CE NU ESTI NU VORBI DESPRE MORALITATE ASTA TI-O SPUNE CEL CARE LA-I PACALIT ,UMILIT SI POT DEMONSTRA SI SA MA LAUD INTRU BUNUL DUMNEZEU CA-TI DAU CLASA DOVADA REITEREZ CA AM CASTIGAT!!!!!! IARTA-MI TRUFIA SI MANDRIA DAR ASTA ESTE ADEVARU . APROPO RECLAMATIA CARE TI-AM FACUTO LA BAROU AV N.L MA SFATUIT DESI EA MA FACUT DE 17 MIL SI NU MIA DEPUS NICI UN ACT BA MAI MULT A FOLOSIT TERMENUL ” …… ASA CUM A FOST PRECIZATA”ASTA INSEAMNA RABDARE INDELUNGATA SI RECOMPENSATA DE DUMNEZEU SA NU VB DE EMPATIZARE CA NU SUNTEM EGALI IO SUNT MIC SI TU ESTI MARE ,IO SUNT FARA SCOALA SI TU O AI DAR PE MINE MA MAI DESTUPAT CARTEA SFANTA CARE E MAI PUTERNICA DECAT TOATE MANUALELE PE CARE LE AI CITIT TU MULTUMESC LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE SI NU IN CELELEI DIN URMA PERSOANEI CARE MA INDRUMAT SA CITESC BIBLIA SI MIA PREDAT PSIHOLOGIE ,GEOMETRIE .ALGEBRA ANATOMIE .TOATE AU TRIMITERI MATEMATICI VOI CE APLICATI MA REFER INTIMIDARI SI MORALITATE ATI INVATAT-O DE LA ASA ZISE VRAJITOARE . APROPO CE INSEAMNA LAIER IN TRADUCERE MOTAMO CA AICI SUNT DEPASIT SI ANUME NU LE AM CU LIMBILE ACEST TEXT ESTE UN PAMFLET SI TREBUIE TRATAT CA ATARE SI IMI CER SCUZE TUTUROR OAMENILOR DI JUSTITIE JUDECATORI SI AVOCATI CARE SE STIU NEPATATI CINSTE LUI DUMNEZEU SI CURTII DE APEL BUCURESTI

 3. Alice spune:

  Se poate media un divort in cazul in care unul dintre soti este plecat din tara de un timp?
  Ar fi de acord cu divortul, dar nu sa vina in tara.
  Multumesc!

  • Vali Ciupitu - Mediator spune:

   Se poate media, daca partile sunt de acord.
   Cazul dv. este complex si implica mult mai mult decat o mediere. Exista anumite proceduri legale care trebuiesc indeplinite.
   Nu cunosc speta in detaliu, ca sa pot da un raspuns cert privitor la care sunt pasii de urmat in totalitatea lor.
   Daca doriti, va astept la biroul meu, pentru a detalia. Ma puteti contacta telefonic/e-mail(datele sunt la contact) pentru a stabili o intalnire in prealabil, in functie de timpul pe care-l aveti disponibil.
   Cu deosebita consideratie.

 4. Alice spune:

  Va multumesc, am sa revin pe mail cu detalii.
  Multumecs !

 5. serban spune:

  Cateva remarci as vrea sa fac pe marginea acestei spete.
  Da, a realizat si MD ca se putea rezolva problema divortului mult mai bine, mult mai repede… Tardiv, dar a realizat acest lucru si, sper, cu folos, macar si pentru apovesti altora, spre pilda!
  Problema avocatilor “intelesi” este una falsa pentru ca avocatii oricum trebuie sa comunice intre ei, sa respecte normele de conduita, respectiv sa-si atinga scopul final. Asadar, suspiciunea ca ei s-au inteles, in acest caz, este nelalocul ei. S-au inteles ca sa ce? Nu ca sa se termine divortul mai repede si sa se obtina o solutie cat mai aproape de interesele fiecaruia? Ba da! Daca suspiciunea plana asupra taraganarii si, implict, asupra inmultirii sedintelor si a taxelor aferente, atunci, da. asa-i, se prea poate!
  MD trage ponoasele necunoasterii legii, a unei carente in informare cu privire la existenta medierii, a acestei solutii avantajoase de rezolvare a conflictului aparut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top