Pentru cei care aleg o comunicare virtuala

Pentru cei care aleg comunicarea virtuala 126x88 Pentru cei care aleg o comunicare virtuala

Comunicare virtuala

Dupa ce am stabilit ca un conflict este rezultatul unui proces de comunicare deficitara sau inexistenta, in acest articol vei regasi ce tip de comunicare iti doresti sa alegi in viata de zi cu zi. Spunem acest lucru intrucat era comunicatiilor a adus in ultimii 10 ani o noua forma de comunicare, cea virtuala. Cat de benenica sau nebenefica este vom vedea in continuare.

Comunicare virtuala – o oferta gratuita

Internetul a devenit un prieten pentru unii, un dusman pentru altii. Un lucru este cert, pe unii accesibilitatea la retelele de socializare ii ajuta sa-si creeze noi relatii, pe altii insa ii sustrage de la lucruri poate mai importante – viata reala.

In plasa acestei lumi virtuale sunt prinsi adolescentii, tinerii care au timp liber si adesea si-l petrec in fata calculatorului. Astazi, datorita internetului, un tanar poate avea peste 2000-3000 de prieteni virtuali, pe care eventual nu-i cunoaste personal, dar cu care poate avea o comunicare virtuala fructuoasa. In acelasi timp prietenii lui din viata reala se imputineaza.

Procesul de comunicare virtuala prin intermediul retelelor de socializare precum Facebook sau Twitter, au transformat viata generatiei secolului XXI, intr-o viata mai mult virtuala decat un reala. Ca in orice activitate, orice oportunitate, exista si avantaje si dezavantaje. In continuare vom incerca sa prezentam aceste avantaje si dezavantaje ale procesului de comunicare virtuala.

Comunicare virtuala si avantaje ale ei

•    Procesul de comunicare virtuala este avantajos in cazul persoanelor care se cunosc in lumea reala. El nu ofera nici un risc, din contra, fostii colegi de facultate sau de serviciu au ocazia sa mai discute despre activitatile lor prezente. Sigur, acestia s-ar putea intalni la o cafea, dar adesea se intampla ca distanta nu le permite acest lucru. De aceea prin comunicare virtuala acestia isi pot intretine relatiile de amicitie.
•    Prin comunicare virtuala iti poti crea noi prietenii si relatii care ti-ar oferi noi oportunitati. Pe cat de utile sunt aceste prietenii, pe atat si de periculoase.
•    Prin comunicare virtuala costurile sunt mult reduse. Singura plata pe care o faci este abonamentul la internet.
•    Singur decizi daca vrei o astfel de comunicare virtuala. Singur alegi cu cine discuti, cat discuti si ce discuti.

Comunicare virtuala si dezavantaje ale ei

•    Atunci cand ai o comunicare virtuala cu o persoana, n-ai siguranta ca cel cu care discuti este cu adevarat cel care se pretinde. Nu poti identifica identitatea acestuia.
•    Nu poti verifica cat este de sincer cu tine celalalt atunci cand aveti o comunicare virtuala.
•    Avand o comunicare virtuala, nu poti urmari mesajele non-verbale si paraverbale – zambetul, privirea, tonul vocii.
•    Poti fi tradat, in cazul in care ai prea multa incredere in prietenul cu care ai o comunicare virtuala.

Tu esti cel care alege ce sa faca cu timpul sau. Il irosesti, discutand cu persoane virtuale sau il castigi, cunoscand oameni inteligenti din viata reala de la care poti invata ceva util?

Tu ce parere ai despre avantajele si dezavantajele pe care le ofera o comunicare virtuala?

Total vizualizari : 498

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top