Increderea in procesul de mediere al unui divort

Increderea in procesul de mediere al unui divort 206x88 Increderea in procesul de mediere al unui divort

Increderea in procesul de mediere al unui divort

Unul dintre motivele intentarii unei actiuni de divort este lipsa de incredere intre cei doi parteneri, care poate fi solutionata prin mediere. O forma frecventa de manifestare a acesteia este gelozia. Acuzele reciproce de infidelitate, de exemplu, mascheaza de fapt o lipsa cronica in propriile puteri, o subminare interioara a increderii in propria persoana si, implicit, o diminuare considerabila a increderii in alte persoane.

 

 Increderea in mediere

Poate ca alegerea unui mediator care sa ajute la rezolvarea problemei cu care te confrunti nu a fost chiar fortuita. Poate ca promovarea unui climat de securitate si de confidentialitate ti-a indreptat pasii inspre cabinetul de mediere! Sau poate ca acest poate nu este un poate! Pentru ca stii, datorita feeling-ului tau, cine este abilitat sa iti ofere un ajutor calificat in cea mai spinoasa problema a ta.

Dar pentru ca acest ajutor sa fie eficient, mediatorul are nevoie de cooperarea ambelor parti implicate. Nimeni nu cunoaste mai bine ca tine cele prin care treci. La fel gandeste si persoana de care vrei sa te desparti. Amandoi stiti. Dar raportati totul la propriile voastre sisteme de valori.

Implicarea unui mediator

Implicarea unei terte parti, a unui mediator care este acreditat cu echidistanta statutului profesional, nu face altceva decat sa limpezeasca apele. Expresia nu este tocmai una academica dar are acoperire in practica si gandirea cotidiana. Increderea o data pierduta, cu greu mai poate fi recastigata. Sintagma aceasta poate capata noi intelesuri sau poate fi chiar anulata in cateva intalniri cu mediatorul. Mediul benefic in care se desfasoara aceste intalniri creaza premisele unei empatii mai ales intre cele doua parti aflate in raporturi adversariale.

Formarea profesionala a unui mediator, cunostintele si abilitatile dobandite in training-urile la care are obligatia morala si profesionala sa participe, precum si dedicatia sa pentru aceasta nobila profesiune, constituie parti integrante din ansamblul uman si profesional ce poarta denumirea de mediator.

Daca doriti sa aflati mai multe despre mediere in divort va recomandam articolul “Divort prin mediere”. De asemeni, asteptam parerile dumneavoastra legate de subiectul mediere in comentariile de pe acest site.

Total vizualizari : 879

Comentarii

  1. [...] ajuta pe cei doi sa solutioneze aceasta problema mult mai repede. Cititi si alte articole despre divort. Total vizualizari : 1.921Nu exista articole similareEtichete avocat divortdivortdivort in [...]

  2. [...] cazul, sotii vor stabili si modalitatile in care au convenit sa fie solutionate cererile accesorii divortului.Primind cererea de divort formulata in conditiile alin. 1, instanta va verifica existenta [...]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top