7 motive sa alegi un divort prin mediere

7 motive sa alegi un divort prin mediere 206x88 7 motive sa alegi un divort prin mediere

7 motive sa alegi un divort prin mediere

In anul 2010, Parlamentul Romaniei a adoptat Mica Reforma in Justitie, care propune celor care doresc sa aiba un divort sa apeleze la mediere inainte de a ajunge pe bancile instantei de judecata.

Procesul de mediere este modalitatea prin care sotii incearca sa-si rezolve conflictele pe cale amiabila, apeland la ajutorul unei a treia persoane, un mediator, caracterizat prin impartialitatea si confidentialitatea de care trebuie sa dea dovada.

Motive pentru care sa alegi un divort prin mediere

1. In primul rand, la mediere se va incerca protejarea copilulului rezultat in urma casatoriei, daca acesta exista, de eventualele traume care pot aparea in urma acestui proces.

2. De asemeni, in mediere se va incerca sa se elimine eventualele divergente intre soti si sa conduca discutia spre un rezultat pozitiv, pe placul ambelor parti.

3. Un alt motiv pentru care un divort prin mediere pare o solutie foarte buna in cazul separarii a doi soti este acela al timpului scurt in care se rezolva orice posibil conflict. De multe ori, problemele sunt solutionate in cateva sedinte, spre deosebire de cele rezolvate de instanta de judecata care pot dura si cateva luni.

4. Un divort prin mediere este, de asemeni, si o modalitate de economisire a banilor necesari solutionarii problemelor.

5. Un motiv consistent pentru alegerea unui divort prin mediere este reprezentat, si de garantia confidentialitatii totale din partea oricarui mediator.

6. Evitarea instantei de judecata si, implicit, abilitatea de a renunta oricand la serviciile oferite de mediator, fara consecinte juridice, pare sa fie un argument solid in alegerea acestui tip de divort.

7.  Atunci cand alegeti un mediator trebuie sa va ganditi ca el este cel responsabil de buna decurgere a evenimentelor si de gasirea unor solutii de care sa fiti ambii parteneri multumiti. Datorita lui aveti ocazia sa realizati care sunt problemele care au dus la despartire si sa eliminati situatiile tensionate care apar atunci cand bunurile sau custodia copilului este dorita de ambele parti implicate. Puteti, de asemeni, apela la ajutorul unui mediator pentru oricare alta situatie de conflict pe care o intampinati.

In concluzie,un divort prin mediere poate fi una dintre cele mai confortabile si placute metode de a solutiona neintelegerile intre soti, de a economisi bani si timp sau de a proteja copilul implicat de traumele aferente. Puteti citi alte articole despre divort si mediere accesand link-urile de pe aceasta pagina.

Total vizualizari : 865

Comentarii

  1. Vali Ciupitu - Mediator spune:

    Afla avantajele pe care le ai la emisiunile online in care mediatori profesionisti va informeaza:

    http://www.amiabiltv.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top