Cel mai rezonabil divorţ este prin mediere

divort rezonabil Cel mai rezonabil divorţ este prin mediereÎn ultima perioadă, în lumina ultimelor schimbări legislative, constat cu plăcere să observ faptul că cel mai rezonabil divorţ se poate încheia cu ajutorul unui mediator, în procedură de mediere.

Cum funcţionează

Părţile, ambele sau separat se adresează unui mediator agreat, care-i va ajuta să ajungă la o înţelegere pe cale amiabila şi să semneze un Acord de Mediere. Dacă părţile nu se înţeleg, atunci una dintre ele începe demersul de invitare a celeilalte părţi pentru a ajunge în faţa mediatorului.

Ce se întâmplă mai exact

Noua legislaţie, în materie de dreptul familiei, prin comunicarea adresată reclamantului, îl obligă pe acesta să participe, împreună cu partea reclamată la o informare gratuită despre mediere şi avantajele acesteia. În acel moment, partea se gândeşte cum să obţină acel Proces Verbal de Informare, însă puţini se gândesc că medierea şi încheierea unui Acord de Mediere pot să le aducă mai multe beneficii decât un Proces Verbal de Informare.

Care este secretul

În momentul în care o parte vine la mediator, neînsoţită de cealaltă, îl mandatează pe mediator, prin încheierea unui contract de premediere, să invite şi cealaltă parte la informarea obligatorie şi gratuită despre mediere. Mediatorul, depune toate diligenţele pentru a invita partea adversă, însă nu doar pentru informare ci şi pentru medierea propriu-zisă. Părţile nu ştiu că prin ajungerea la o înţelegere, ele pot obţine avantaje în ceea ce priveşte divorţul lor.

Care sunt avantajele

În cazul unui divorţ simplu, dacă părţile se înţeleg pe cale amiabilă în faţa mediatorului şi de comun acord cu desfacerea căsătoriei, precum şi stabilirea numelui după căsătorie pentru doamne, şi semnează un Acord de Mediere în acest sens, consturile sunt cele mai scăzute din oricare altă opţiune care există în acest moment.

Ca şi exemplu

Un divorţ simplu (adică desfacere căsătorie şi stabilirea numelui), poate costa 480lei, dacă apelaţi la Biroul de mediator Valeria Tivdă.
Cum?
Introducerea acţiunii de divorţ la judecătoria de care aparţineţi are costul de 20 lei. Contractul de mediere şi implicit onorariu mediatorului pentru ambele părţi are costul de 460lei. Acordul de mediere însoţeşte Acţiunea de divorţ la judecătorie prin care se solicită o Hotărâre de Expedient în Camera de Consiliu. Timpul de soluţionare la judecătorie, va fi relativ scurt. Menţionez faptul că acest onorariu îl puteţi găsi doar la Biroul de Mediator Valeria Tivdă.

Ca şi comparaţii pentru un divorţ simplu

La primărie, taxele vor fi de 500 lei şi timpul de soluţionare este de 1 lună de zile, mai mult, trebuie să vă deplasaţi la Primăria unde v-aţi căsătorit. La notariat, taxa este de minim 620 lei şi timpul de soluţionare este tot de 1 lună de zile. Dacă mai aveţi şi copii, la primărie nu puteţi stabili cererile accesorii privind minorii şi înţelegerea părinţilor în ceea ce îi priveşte.

În concluzie

În cadrul Biroului de Mediator Valeria Tivdă, pentru un divorţ simplu costul total este de 460lei pentru ambele părţi, iar dacă exista şi minori, pentru stabilirea înţelegerii în ceea ce-i priveşte, costul se ridică la suma de 600 lei pentru ambele părţi.

Dacă consideraţi că există avantaje pentru dumneavoastră legate de costuri, confidenţialitate, rapiditate, discreţie în ceea ce priveşte desfacerea căsătoriei şi/sau întelegerea privind minorii, nu ezitaţi să mă contactaţi telefonic, pentru a stabili o întâlnire chiar astăzi.

Simplu, rapid, eficient, costuri rezonabile, discreţie.
Mediatorul la dispoziţia oamenilor care-şi doresc un divorţ civilizat.

Total vizualizari : 116

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top