Etapa de pregatire a sedintelor de mediere

Girl 206x88 Etapa de pregatire a sedintelor de mediere

Etapa de pregatire a sedintelor de mediere

In acest articol iti prezint prima etapa a procesului de mediere. Aici afli ce pasi sa urmezi pentru a te intalni cu un mediator si ce depinde de tine pentru a incepe procesul de mediere.

Procesul de mediere este compus din doua etape:

- etapa de pregatire a sedintei de mediere
- etapa sedintelor de mediere

Iata ce trebuie sa faci:

Cautarea unui mediator

Inainte de orice cauta un mediator. Il gasesti pe listele afisate la judecatorii, dar cel mai usor uita-te pe listele Consiliului de mediere, in tabloul mediatorilor autorizati. Cauta si pe Google, insa folosind tabelul de care ti-am amintit, poti face si cateva verificari despre mediator si anume:

- autorizarea mediatorului
- are sau nu cabinet unde sa-si desfasoare activitatea
- afli daca are un site si obtii de acolo datele lui de contact

Daca te-ai hotarat asupra unuia dintre ei, contacteaza-l si stabileste o intalnire.

Contactarea mediatorului si stabilirea intalnirii cu acesta

Dupa ce ai contactat un mediator si ai stabilit datele intalnirii, urmeaza sa te/ sau sa va intalniti dupa caz, cu acesta. In aceasta situatie este de preferat ca ambele parti aflate in conflict sa mearga la prima intalnire cu mediatorul.

Sa presupunem ca la intrevedere se prezinta in aceasta etapa ambele parti. Mediatorul sta de vorba cu ambele ,,tabere’’, se informeaza cu privire la caz si le prezinta procesul de mediere.

Acceptarea medierii si semnarea contractului de mediere

Daca se constata ca procesul de mediere este metoda cea mai potrivita pentru solutionarea conflictului, solicitantii completeaza cererea de incepere a sedintelor de mediere si semneaza contractul de mediere.

Foarte important!

Informati-va cu mare atentie asupra termenilor si conditiilor sedintelor de mediere care trebuie sa-i respectati.
Pentru ca procesul de mediere sa aiba loc, este obligatoriu semnarea unui contract de mediere.
O alta conditie este aceea ca ambele parti sa agreeze mediatorul.

Ce se intampla daca in aceasta etapa se prezinta doar o parte

In situatia in care, la etapa pregatitoare participa o singura parte, mediatorul incheie un contract de premediere la solicitarea partii si contacteaza cealalta parte, informand-o cu privire la existenta procesului de mediere.

In acest articol ti-am prezentat cum trebuie sa procedezi in prima etapa a procesului de mediere. In urmatorul articol ,,Sedintele de mediere”, afli lucruri interesante despre cum decurg sedintele de mediere.

Acum ne poti contacta pentru a afla detalii despre mediere, poti comenta acest subiect sau te poti abona la RSS pentru a afla in timp util noutatile acestui site.

Total vizualizari : 1.264

Comentarii

  1. [...] fata de motivele ce au determinat luarea hotararii de separare, confidentialitatea sedintelor de mediere, deci lipsa unor urechi straine de cazul lor, precum si aspectul elegant al intregului demers de [...]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top