Conferinta stiintifica de mediere

CONFERINTA STIINTIFICA Conferinta stiintifica de mediere

Conferinta stiintifica de mediere

In perioada 15-16 aprilie 2011 a avut loc la Universitatea Nicolae Titulescu –CKS- The 5th International Conference “Challenges of the Knowledge Society”. Conferinta internationala cu o prodicioasa participare a lectorilor din mai multe tari.

La una dintre sesiunile de comunicari stiintifice, un loc important l-a avut si procesul de mediere, sub deviza „ Inovatii in mediere. Investitii.”

In programul de desfasurare a sectiunii s-au prezentat lucrari interesante in ceea ce priveste procesul de mediere.

Lectori la Conferinta Stiintifica de Mediere

Printre persoanele marcante, participante la aceasta sectiune, care au sustinut prelegeri despre mediere au fost:

Lucia Zaharia – Reprezetant al GEMME si Vicepresedinte a judecatoriei sector 5, Anca Ciuca – Presedintele Consiliului de Mediere, Zeno Sustac –mediator, Membru in Consiliul de Mediere, Presedinte UNMR; Septimiu Stoica- avocat, consultant in cadrul SALANS, Gabriela Mihut- mediator, lector universitar la Facultatea de drept precum si multi alti lectori cu lucrari deosebit de valoroase.

Articole de la Conferinta Stiintifica de Mediere

Dintre aceste lucrari despre mediere as putea aminti: „ GEMME. Medierea in U.E.”, „ Sistemul de Mediere in Romania”, „Scara conflictelor”, „ Clauze obligatorii in contractele de mediere”, „Stiinta comunicarii si negocierii in mediere”, „ Rolul si tehnicile utilizate de mediator in cadrul procesului de mediere”, „ Medierea conflictelor de mediu”, „ Aspecte practice ale medierii”, etc.

Discutii de la Conferinta Stiintifica de Mediere

Toti vorbitorii au tinut sa sublinieze importanta procesului de mediere in tara noastra. Totodata s-a discutat interactiv despre implementarea acestui sistem cat mai repede si cat mai eficient pentru a degreva instantele de judecata de dosarele care treneaza.

D-na Lucia Zaharia amintea faptul ca: „ in alte state la instanta de judecata se apeleaza ca ultima solutie, dupa ce au fost epuizate toate solutiile alternative de solutionare pe cale amiabila a conflictelor”. Tot domnia s-a sublinia ca „ trebuie sa schimbam mentalitatile din societate incepand inca din scoala generala”.

Zeno Sustac a remarcat  ca „ acum se construieste cu adevarat sistemul de mediere si cu cat ne implicam mai mult in promovare cu atat mai mult toti cei implicati vor avea de castigat”.

Cel mai important este ca fiecare dintre noi sa ne intrebam : „ cum sa devenim un bun mediator?” afirma dl. Septimiu Stoica pentru ca, citandu-l pe Shakespeare „ Viata este o scena si fiecare jucam un rol sau mai multe”, tot asa si in mediere, fiecare putem juca roluri multiple si diferite.

Daca va intereseaza sa aflati mai multe despre conferintele si scolile de mediere, va recomandam sa citit articolul “Scoala de vara despre mediere“.

Asteptam cu interes si alte conferinte sau seminarii pe tema procesului de mediere.

Total vizualizari : 379

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top