Scoala de vara despre mediere

41 84x88 Scoala de vara despre mediere

Scoala de vara despre mediere

Scoala de Vara despre mediere s-a aflat anul acesta la a doua editie, fiind un eveniment organizat de asociatii si organizatii din domeniul medierii. Inglobarea in cuprinsul acestei scoli a mai multor oportunitati pentru mediatori, a adus in fata auditoriului, persoane importante atat din viata publica cat si din domeniul medierii.

Desfasurarea Scolii de Vara despre mediere

Invitatii, de o inalta probitate morala si profesionala, au tinut discursuri pline de substrat. Lectorii care si-au prezentat discursul la Scoala de Vara, de asemenea, au adus teme interesante, importante, de actualitate si totodata interactive.

A avut loc si lansarea a patru carti, toate fiind canalizate pe promovarea tehnicii medierii ca alternativa de solutionare a disputelor. Totul s-a desfasurat intr-un spatiu amplu, pus la dispozitie de Institutul Bancar Roman pentru ca toti participantii sa se simta confortabil.

Participanti la Scoala de Vara despre mediere

La a doua editie a Scolii de Vara, am putut remarca prezenta Dlui. Acad. Dr. Constantin Balaceanu Stolnici si Prof. Univ. Dr. Vasile Dem Zamfirescu, a drei Lect. Univ. Drd. Simona Reghintovschi si lect. Univ. Dr. Ana Balan.

De asemeni, la aceasta manifestare, au participat si persoane din diverse domenii importante ale vietii noastre sociale, cum ar fi: deputatul Alina Gorghiu, publicistul Corina Dragotescu, presedintele Institutului Bancar Roman – Petru Rares, vicepresedintele judecatoriei sector 5, judecator Ana Maria Lucia Zaharia, Ianfred Silberstein, directorul BNR si Anca Ciuca, Presedintele Consiliului de Mediere.

Nu in ultimul rand, din domeniul medierii, au participat specialisti ca Zeno Sustac, Adrian Badila, Arin Avramescu, Constantin Rotaru, Silviu Erusencu, Daniel Vieru, dar si multi alti mediatori, juristi, economisti, doctori, psihologi, psihoterapeuti, avocati, notari, ingineri, etc. atat din capitala cat si din alte orase ale tarii.

Cele 4 carti lansate la Scoala de Vara despre mediere

Cele patru carti lansate la Scoala de Vara despre mediere sunt „Medierea in procesul civil”, scrisa de catre Fanuta Lisman, „Ghid de negociere”,  avandu-l drept autor pe Zeno Sustac, „Medierea, oxigen pentru afaceri”, unde Alina Gorghiu a fost coordonator si „Impacarea prin mediere”, a domnului Mihai Santa.

Concluzii despre Scoala de Vara despre mediere

Participantii la Scoala de Vara despre mediere au putut socializa, interactiona, dialoga si comunica intre ei in mod liber, fara constrangeri, fiind chiar incurajati in acest sens prin grupurile de lucru tematice. Nu a contat apartenenta la o anumita organizatie sau la o alta asociatie.

Toti cei implicati in domeniul medierii, sub o forma sau alta, s-au regasit intr-un anumit context. Fiecare a pus umarul si a incercat sa-si aduca aportul la ridicarea acestei profesii in constiinta justitiabililor. Au existat propuneri variate si dezbateri pe subiecte esentiale care tin de profesia de mediator si implicit de practica medierii ca modalitate de solutionare alternativa a conflictelor.

Din punctul meu de vedere, ca si mediator,  am reusit sa descopar oameni minunati cu care am putut interactiona. Am ascultat cu interes toti invitatii si am incercat sa invat cat mai multe din fiecare experienta traita in acest context.

Multumesc pentru ocazia de a putea participa la acest eveniment si sper ca ne vom putea intalni si la anul, in cadrul celei de-a treia editii a Scolii de Vara despre mediere. Felicitari organizatorilor si mult succes tuturor participantilor.

Pentru a se putea aprecia intensitatea cuvantarilor si dezbaterilor, puteti viziona materialul video pus la dispozitia doritorilor de singura televiziune online specializata in acest sens, Amiabil TV.  Puteti face acest lucru accesand urmatoarele link-uri:

Scoala de Vara (I)

Scoala de Vara (II)

Scoala de Vara (III)

Interviu Acad. Dr. C. Balaceanu Stolnici

Dupa ce ati vizionat cele 4 videoclipuri, va asteptam sa va impartasiti parerile si opiniile legate de Scoala de Vara despre mediere care a avut loc in acest an dar si despre cum v-ati dori sa se desfasoare cea de anul viitor.

Total vizualizari : 1.105

Comentarii

 1. Ana Balan spune:

  Multumim pentru aprecieri, te asteptam in echipa de organizare a editiei urmatoare a Scolii de Vara!

  • Valerica Ciupitu spune:

   Acum am vazut comentariul dv…si l-am publicat……dar nu ma pot abtine sa nu va raspund…..

   Va aduceti aminte ce m-ati intrebat la inmanarea Diplomei?…..sunt convinsa ca da…..acum, va rog sa mergeti si sa cautati Formularul de evaluare (eu l-am semnat) si la propuneri mi-am scris opinia…..

   Compatibilitatea dintre oameni, nu are nevoie de raspunsuri clare….inca odata mi-a fost confirmat acest lucru….

   Va multumesc si cu mare drag….poate chiar mai devreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top