EMISIUNEA MEDIATORII LA TVR1

Episodul 10 – Emisiunea Mediatorii la TVR1 – Joi, 12 mai 2016

Episodul 9 – Emisiunea Mediatorii la TVR1 – Joi, 5 mai 2016

Episodul 8 – Emisiunea Mediatorii la TVR1 – Joi, 28 aprilie 2016

Episodul 7 – Emisiunea Mediatorii la TVR 1 – joi,21 aprilie 2016

Episodul 6 – Emisiunea \”Mediatorii\” la TVR1 – joi, 14 aprilie 2016

Episodul 5 – Emisiunea \”Mediatorii\” la TVR 1, joi 7 aprilie 2016

Episodul 4 – Emisiunea \”Mediatorii\” la TVR1- joi, 31 martie 2016

Episodul 3 – Emisiunea \”Mediatorii\” la TVR1 – joi, 24.03.2016

Episodul 2 – Emisiunea \”Mediatorii\” la TVR1 – joi, 17.03.2016

Episodul 1 – Emisiunea Mediatorii la TVR1 – Joi, 10 martie 2016

Incepând cu data de 10 martie 2016,  TVR1 a  difuzat emisiunea MEDIATORII. În fiecare zi de joi, la ora 19,00, aţi avut ocazia să vedeţi cum se desfăşoară o sedinţă de mediere propriu-zisă.

Protocolul de colaborare încheiat TVR1 şi Consiliul de Mediere*, a dat posibilitatea ca prin formatul unei emisiuni, cetăţenii să fie informaţi şi să vadă la modul concret ce este procedura de mediere, cine este şi ce face un mediator în biroul său, care sunt poziţiile părţilor în mediere şi cum se ajunge la o soluţionare pe cale amiabilă în şedinţele de mediere. Cazurile sunt fi diferite, atingând diferite domenii în care conflictele-disputele-litigiile îşi găsesc locul.

MEDIATORII – SPOT

În anul 2013, în România s-au derulat aproximativ 4 milioane de procese. Aceasta înseamnă că unul din cinci români are cel puţin un proces pe rolul instanţelor! Medierea este o soluţie reală pentru degrevarea instanţelor de judecată şi întoarcerea spre normalitate, iar mediatorul – un catalizator social, care promovează respectul, încrederea şi menţinerea relaţiilor interumane.

Pentru a ne ajuta să aflăm mai multe despre rolul mediatorilor în societate şi modul lor de acţiune, TVR 1 difuzează, din această primăvară, Mediatorii, un program menit să le arate românilor că pot ajunge la o soluţie fără să treacă prin ani grei de procese. Emisiunea se difuzează în fiecare joi.

Cazurile prezentate în fiecare ediţie sunt aduse în discuţie de jurnalistul Sabin Ciornea.

Conform statisticilor, procesul de mediere este cu 95% mai ieftin decat acţiunea în instanţă, iar în cele mai uzuale cazuri se ajunge la o înţelegere chiar dintr-o singură şedinţă de două ore. „Experienţele anilor anteriori ne-au arătat că peste 90% dintre cazurile care au ajuns în faţa mediatorului s-au soluţionat prin acord total sau parţial”, dezvăluie producătorul emisiunii.

Cui i se adresează acest program?

Răspunde tot producătorul TVR: „Mediatorii este emisiunea persoanelor active, care îşi petrec câteva ore în reţelele de dezvoltare personală. Este emisiunea părinţilor care se despart, dar îşi doresc un compromis de dragul copiilor şi pentru viitorul acestora. Mediatorii este emisiunea noastră, a celor care am crescut într-o epocă totalitară, dar înţelegem importanţa dialogului.”

* Consiliul de Mediere este un organism autonom, de interes public, ce reglementează activitatea de mediere în România.

 

Total vizualizari : 23

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top