Mediere in cazul unui divort cu copii

14 206x88 Mediere in cazul unui divort cu copii

Mediere in cazul unui divort cu copii

Atunci cand nu se apeleaza la mediere, un divort poate fi o experienta traumatizanta atat pentru soti dar, in special pentru copiii prinsi la mijloc in acest proces. Atunci cand, in mijlocul conflictului mai intervin si alte persoane, acesta se poate amplifica si deveni foarte stresant. Cum pot ajuta sedintele de mediere la rezolvarea problemelor aparute la divort? In randurile de mai jos puteti vedea un exemplu real al beneficiilor aduse de mediere in cazul unui divort cu copii.

Cum s-a ajuns la sedintele de mediere?

Dupa o casnicie de 8 ani, in urma careia au rezultat doi copii, sotii F. au decis ca doresc sa isi continue separat vietile. Problemele in acest cuplu au inceput atunci cand, din cauza crizei financiare, domnul F. a ramas fara servici si cand cuplul a decis ca, pentru castigarea unor fonduri suplimentare, sa se mute la mama doamnei F., astfel incat sa poata inchiria apartamentul in care locuiau la momentul actual.

Dupa aceasta mutare, intre domnul F. si mama doamnei F. a aparut un conflict, aceasta din urma reprosandu-i constant ca nu castiga nici un ban. Drept raspuns, domnul F. a inceput sa consume alcool si sa se manifeste violent fata de sotia si soacra sa, dar nu si fata de copii. Dupa un an, doamna F. a decis ca isi doreste divortul, decizie cu care domnul F. a fost de acord.

Doamna F. isi dorea atat indepartarea domnului F. de catre copii, cat si vinderea apartamentului comun pentru a obtine niste fonduri suplimentare. Sotul isi dorea, de asemenea, custodia copiilor, pentru a se razbuna pe soacra.

Ce s-ar fi intamplat daca nu s-ar fi apelat la mediere?

In cazul in care sotii F. ar fi solutionat acest divort in instanta, timpul de solutionare ar fi fost de aproximativ un an, perioada in care conflictele inca ar fi existat iar copiii ar fi fost traumatizati in urma lor.

Judecand in instanta cazul, ambele parti ar fi riscat sa piarda custodia copiilor, sau ca acestia sa fie despartiti, prin incredintarea fiecaruia cate unui parinte. Din fericire, cuplul s-a hotarat sa apeleze la un mediator, motivati de starea de tensiune permanenta, care dauna foarte grav copiilor, dar si deoarece conflictele cresteau din ce in ce mai tare.

Ce s-a intamplat atunci cand acestia au apelat la mediere?

In momentul in care au apelat la mediere, sotii F. au purtat discutii sustinute, reusind sa ajunga la un acord asupra faptului ca mama ar fi cea mai potrivita pentru a avea grija de copii. Apartamentul comun a fost trecut pe numele copiilor si folosit ca sursa de venit pentru a asigura intretinerea acestora, domnul F. mutandu-se la fratele sau. Programul de vizita includea un teritoriu neutru, in care domnul F. sa nu se mai poata intalni cu soacra si sa evite, astfel, aparitia viitoarelor conflicte.

Dupa cum vedeti, medierea intr-un divort cu copii poate da rezultate mult mai bune decat in cazul unui proces in instanta. Apeland la aceasta metoda de rezolvare a conflictelor intre sotii care doresc sa divorteze, copiii sunt protejati de traume si parintii, care la randul lor, nu trebuie sa mai treaca prin tot stress-ul pe care il implica acest proces.

Daca doriti sa aflati si alte noutati despre cum poate afecta copiii divortul parintilor sau despre cum puteti apela la mediere ca alternativa la justitie in cazul unui divort, abonati-va la feed-ul RSS al paginii noastre si veti primi stiri si materiale educative despre acest domeniu.

Total vizualizari : 2.549

Comentarii

  1. talpan andreea madalina spune:

    buna seara! am o rugaminte niste materiale educative despre medierea copiilor dintre parinti si copii institutionalizati , nu aveti? va multumesc!

  2. Valeria spune:

    Bun gasit,
    cu mare placere va ajut, daca am sa detin aceste materiale. Insa acestea se pot realiza personalizat, daca doriti. Pana la urma medierea se realizeaza intre doua parti, fiele copil si parinte. Se bazeaza tot pe nevoile si interesele fiecaruia. In consecinta, daca va ganditi ca va pot ajuta, mi-ar face placere sa ne vedem si sa relationam pe acest subiect, si, de ce nu, va fi sigur o reusita pentru foarte multe persoane. Daca sunteti dispusa sa discutam, ma puteti contacta telefonic si stabilim o intalnire sa vedem concret despre ce este vorba. Cu deosebita consideratie, Mediator

  3. [...] rapid si ieftin prin mediereProcesul de mediere reprezinta o modalitate sigura de a avea un divort rapid si ieftin. Deoarece procesul de mediere nu este cunoscut foarte bine in Romania, inca, [...]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top