Mediator

V. Ciupitu 2 MediatorMediator Valeria Tivdă

Medierea este activitatea principala pe care o desfasor in prezent in cadrul biroului de mediator Valeria Tivdă. Am ales medierea ca activitate principala intrucat are legatura cu armonia, echilibrul si comunicarea.

Ca activitate adiacenta sunt consultant feng shui traditional si am avut marea sansa sa studiez si sa inteleg lucruri si fenomene ce au loc dincolo de perceptia ochiului.

Studiile aprofundate de metafizica chineza imi ofera posibilitatea de a intelege viata si conflictele dintr-o alta perspectiva. Ele reprezinta un avantaj pentru mine in gasirea mult mai inteleapta a modului lor de solutionare. Cunostintele acumulate ma ajuta sa afirm cu incredere, ca medierea este un remediu al conflictului.

In acelasi timp sunt consultant in domeniul managementului resurselor umane si formator in comunicare si managementul conflictului la S.C. Osrei Design SRL.

De ce ai ales ,,Arta Medierii’’?

Succesul procesului de mediere are la baza doua elemente : tehnica folosita de mediator si arta aplicarii aceastei tehnici. Fara corelarea acestora, medierea nu va reusi, cum de altfel niciunul dintre cei doi factori nu trebuie sa  lipseasca.

In cazul medierii, eu consider ca arta are un rol esential incepand inca din faza in care o persoana se decide sa te aleaga ca mediator si pana la momentul semnarii acordului de mediere.

Tehnica trebuie aplicata, insa arta este esentiala. Vorbesc aici despre arta de a aplica tehnica, dar si despre un alt fel de arta, despre care iti voi explica mai jos.

ARTA MEDIERII asa cum o vad eu

Arta pentru mine inseamna suflet. Este vorba despre acelasi suflet care picteaza un tablou. Pictorul isi aplica propria tehnica, insa cel care picteaza este sufletul. Si ca sa intelegem de ce ,,Arta Medierii’’ voi explica acum: Arta inseamna Suflet si Mediere inseamna echilibru. Ceea ce rezulta este Arta Medierii.

Cum a inceput cariera de mediator

Au existat 3 optiuni: avocat, judecator, mediator

a. avocat – as fi considerat ca doar clientul meu are dreptate, ceea ce nu ar fi fost corect. Pe deasupra ar fi trebuit sa demonstrez.
b. Judecator – teoretic, eu aveam dreptate, legea ma ajuta. Era un avantaj, insa trebuia sa impart dreptatea, dar in suflet s-ar fi creat un dezechilibru.
c. Mediator – ambele parti au dreptate

Am ales sa fiu mediator si in aceasta alegere m-au ajutat foarte mult cursurile de dezvoltare personala. Oricat de paradoxal ar parea, la aceste cursuri am invatat sa inteleg oamenii si sa citesc dincolo de prezenta lor fizica.

Pregatire profesionala

Universitatea Nicolae Titulescu – Facultatea de Administratie Publica si Stiinte Sociale
Specializare Administratie Publica – Lucrare ”Mostenirea testamentara”
Universitatea Bucuresti – Facultatea de Administratie si Afaceri (licenta)
Scoala Nationala Studii Politice si Administrative – Facultatea de Comunicare si Relatii Publice
Lucrare master ,,Arta de a comunica schimbarea”

Specializari in mediere

Ordinul Expertilor Internationali de la Geneva – Expert International al ONU in Mediere, Arbitraj si Training

Association Nationale des Médiateurs – «Techniques avancées de médiation» (Tehnici avansate de mediere) Gabrielle Planès, președintă
Asociatia ALMO-RO – Specializare ,,Formator de formatori”
Scoala de formare in mediere Mugur Mitroi – Specializare continua mediator ,,Tehnici de analiza conflictului”
Asociatia Insight si Asociatia profesionala ,,Colegiul Mediatorilor” – Specializare continua mediator ,,Elemente de psihodinamica a conflictului. Modul pentru dezvoltarea abilitatilor mediatorilor”
Asociatia Pro Medierea – Specializare mediator: “Procedura medierii in cazurile de divort”
Asociatia Pro Medierea – Curs formare mediator, 2010

Organizatii

Membră in Asociaţia Profesională Colegiul Mediatorilor
Membră in Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania
Inscrisă in Registrul Reprezentantilor Grupurilor de Interese din Romania
Preşedintă a Asociaţiei „Învaţă să Înveţi”

Activitate

2010 – prezent – Biroul de Mediator Valeria Tivdă
2006 – 2010 – S.C. Osrei Design S.R.L.
2002 – 2009 – Consiliul local sector 2
2001 – 2002 – Primaria sectorului 2
1996 – 2001 – Ministerul Afacerilor Externe
1991 – 1996 – Asociatia Terotehnica si Terotehnolgie Romania (ATTR)