Protocol intre Consiliul de Mediere si C.S.M.

Protocol CM si CSM Protocol intre Consiliul de Mediere si C.S.M.

Protocol intre Consiliul de Mediere si C.S.M.

In data de 26 mai 2011, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a avut loc ceremonia de semnare a Protocolului Inter-Institutional de Colaborare cu Consiliul de Mediere (CM).

Protocolul semnat, consfinteste raporturile de colaborare dintre cele doua organisme si pune bazele colaborarii organizationale si legislative in mediere.

Ce inseamna Protocolul de Colaborare cu Consiliul de Mediere?

Efortul comun al partilor semnatare este recunoscut ca fiind cel de imbunatatire a calitatii actului de justiti, in primul rand prin degrevarea instantelor. In  acest fel se va raspunde  solicitarilor permanente ale Comisiei Europene de a furniza date statistice cu privire la utilizarea proceselor de mediere, in conformitate cu Directiva CE/52/2008.

Acest protocol pentru mediere se inscrie in practica recenta a Consiliului Superior al Magistraturii, de a stabili punti de colaborare cu institutiile si organismele care au un rol in infaptuirea justitiei.

Totodata se constituie intr-o garantie suplimentara in ceea ce priveste eficienta sedintelor de mediere.

Cum va functiona Protocolul de Colaborare cu Consiliul de Mediere?

Partile  isi propun sa conlucreze pentru sporirea increderii cetatenilor in actul de justitie, in independenta, impartialitatea si profesionismul magistratilor. In acelasi timp doresc informarea opiniei publice cu privire la rolul si statutul mediatorilor, la avantajele procedurii de mediere in vederea indeplinirii obiectivului comun. Acesta este reprezentat de degrevarea organelor judiciare de cauzele care pot fi solutionate pe aceasta cale a procedurilor de mediere.

Cu acest prilej au fost analizate si alte posibile colaborari si actiuni comune care vizeaza utilizarea pe scara cat mai larga a sedintelor de mediere, in unele cazuri chiar ca si obligativitate.

Cine a participat la semnarea Colaborarii cu Consiliul de Mediere?

La ceremonie au participat din partea C.S.M. dl. Judecator Horatiu Dumbrava - Presedinte CSM, dl. Procuror George Balan – Vicepresedinte CSM si dl. Judecator Adrian Neacsu, membru CSM.

Din partea Consiliului de Mediere au participat dna Anca Elisabeta Ciuca - Presedinte CM, dna Katalin Barbara Kibedi – vicepresedinte CM, dl. Zeno Sustac - membru CM si coordonator al Comisiei de promovare a sedintelor de mediere si dna Mariana Zainia  - membru CM si membru al Comisiei Permanente a CM.

Daca doresti sa afli mai multe aspecte despre mediere, iti recomandam sa citesti articolul “Ce avantaje iti ofera sedintele de mediere“.

http://www.csm1909.ro/csm/

Total vizualizari : 1.003

Comentarii

  1. [...] si de merit. Facilitatorul si gazda evenimentului, Dna Gabriela Ichim, vicepresedinte al As. Centrul de Mediere Bacau, a moderat cu abilitatile desavarsite ale unui mediator profesionist toate discursurile si [...]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top