GHID DE INFORMARE DESPRE MEDIERE

ghid GHID DE INFORMARE DESPRE MEDIERE

 

 

 

 

 

 

 

 

Aduc spre stiinta publicului larg, Ghidul de Informare privind Medierea. In contextul noilor modificari legislative, toti cetatenii trebuie sa fie informati.

Cine este informat, este mai puternic si nu poate fi manipulat. Cum medierea este un serviciu de interes public, se doreste a fi o alternativa de solutionare pe cale amiabila a conflictelor.

Documentele adresate Instantelor in ceea ce priveste medierea , sunt create pentru a degreva procedurile judiciare si nu a le ingreuna. Cetatenii trebuie sa fie informati despre mediere, de cei care au aceasta calitate, in speta mediatorii. Tot acestia vor elibera Certificatul de Informare/Proces Verbal privind avantajele medierii, conform Ghidului de Informare pe care il puteti studia mai jos si care a fost preluat de pe site-ul Consiliului de Mediere.

Informarea se realizeaza pentru toate partile implicate intr-o speta si nu doar pentru cel care o solicita . Se doreste si se fac demersuri ca doar aceste doua documente (Certificat de Informare si Proces Verbal) sa fie agreate pentru a nu fi respinse actiunile din Instante. Protocoalele care vor fi incheiate cu CSM si cu institutiile abilitate, vor certifica acest fapt.

In cadrul Seminarului din data de 07.04.2014, sustinut de Dl. Zeno Sustac (membru al Consiliului de Mediere) si Dl. Bogdan Stanescu (membru supleant al CdM) s-a discutat aspectul procedurii sedintelor de Informare privind medierea. Mediatorii sunt obligati sa respecte Ghidul de Informare afisat pe site-ul forului tutelar.

Orice document emis de o alta persoana care nu este mediator, va fi nul si va duce la inadmisibilitatea cererii. Mediatorii care vor elibera Proces Verbal, fara ca informarea sa fie realizata ambelor parti, sau fara ca macar sa depuna toate diligentele pentru a aduce si partea a doua la informare, vor fi sanctionati conform Regulamentelor interne.

Certificatul de Informare/ Procesul Verbal nu se doreste a fi un document nou la dosarul din instante pentru a ingreuna procedurile. Ratiunea pentru care a fost creat acest demers, este de a informa corect cetatenii si de a depune toate eforturile pentru ca acestia sa gaseasca cai alternative de solutionare a disputelor, in vederea degrevarii instantelor. Doar asa, oamenii vor sti ce este medierea, cu ce ii poate ajuta si cum vor avea ei de castigat. Singurii in masura sa realizeze acest deziderat, fiind mediatorii.

Atasez mai jos, Ghidul de Informare, spre analiza. Acest Ghid se va transforma in Regulament.

De ce?

Regulamentul va avea  o dubla functionalitate. Pentru a exista o practica unitara in randul mediatorilor pe plan national si pentru ca judecatorii sa stie exact ce fel de document este necesar la dosar, ca sa fie luat in considerare.

Orice intrebari, neclaritati, idei de imbunatatire sau dezbateri, le putem discuta in comentarii.

Sa facem din mediere un curent puternic, profesionist si benefic pentru toti actorii din societatea noastra.

Ghid 1 GHID DE INFORMARE DESPRE MEDIERE

Ghid 2 GHID DE INFORMARE DESPRE MEDIERE

Ghid 3 GHID DE INFORMARE DESPRE MEDIERE

Ghid 4 GHID DE INFORMARE DESPRE MEDIERE

Total vizualizari : 100

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top