Medierea este o procedura constitutionala

Mediere constitutionala Medierea este o procedura constitutionala Medierea reprezinta o procedura constitutionala, insa odata cu aparitia informatiei despre decizia Curtii Constitutionale care a decis ca obligativitatea partilor de a participa la sedinta de informare despre avantajele medierii nu este conforma cu prevederile constitutiei, titlurile nu au intarziat sa apara in marile publicatii, continand doua cuvinte usor de recunoscut: MEDIERE si NECONSTITUTIONALA .

Din acest motiv, in cursul zilei de astazi am primit zeci de telefoane de la colaboratori care m-au intrebat daca este adevarat ce au auzit si anume ca… medierea este neconstitutionala !!! Vina nu este a lor si nici a publicatiilor. Atata timp cat obligativitatea informarii despre avantajele medierii a fost comunicata public defectos si perceputa ca MEDIERE OBLIGATORIE, la fel de firesc este ca acum comunicarea sa fie perceputa ca MEDIERE NECONSTITUTIONALA ! Efectul la nivel de imagine poate fi dezastruos pentru profesie daca nu se gestioneaza la un mod profesionist.

Salut iesirea domnului Zeno Sustac care spune ca de astazi, “Romania este in dezacord cu politicile europene in domeniul medierii” dar nu este suficient. Este nevoie de o comunicare oficiala si profesionala din care sa se inteleaga clar ca NUMAI OBLIGATIVITATEA INFORMARII OBLIGATORII GRATUITE DESPRE AVANTAJELE MEDIERII ESTE NECONSTUTIONALA si ca MEDIEREA RAMANE O PROFESIE RESPECTABILA SI IN ACORD CU PREVEDERILE CONSTITUTIONALE !

Este nevoie de mai mult, ESTE NECESAR SA SE EXPLICE SI SA SE PROMOVEZE

Art. 227 Noul Cod de Procedură Civilă – Prezenţa personală a părţilor în vederea soluţionării amiabile a litigiului : Art. 227 Prezenţa personală a părţilor în vederea soluţionării amiabile a litigiului (1) În tot cursul procesului, judecătorul va încerca împăcarea părţilor, dându-le îndrumările necesare, potrivit legii. În acest scop, el va solicita înfăţişarea personală a părţilor, chiar dacă acestea sunt reprezentate.

Dispoziţiile art. 241 alin. (3) sunt aplicabile. (2) În litigiile care, potrivit legii, pot face obiectul procedurii de mediere, judecătorul poate invita părţile să participe la o şedinţă de informare cu privire la avantajele folosirii acestei proceduri. Când consideră necesar, ţinând seama de circumstanţele cauzei, judecătorul va recomanda părţilor să recurgă la mediere, în vederea soluţionării litigiului pe cale amiabilă, în orice fază a judecăţii. Medierea nu este obligatorie pentru părţi. (3) În cazul în care judecătorul recomandă medierea, părţile se vor prezenta la mediator, în vederea informării lor cu privire la avantajele medierii. După informare, părţile decid dacă acceptă sau nu soluţionarea litigiului prin mediere. Până la termenul fixat de instanţă, care nu poate fi mai scurt de 15 zile, părţile depun procesul-verbal întocmit de mediator cu privire la rezultatul şedinţei de informare. (4) Prevederile alin. (3) nu sunt aplicabile în cazul în care părţile au încercat soluţionarea litigiului prin mediere anterior introducerii acţiunii. (5) Dacă, în condiţiile alin. (1) sau (2), părţile se împacă, judecătorul va constata învoiala lor în cuprinsul hotărârii pe care o va da.

Dispoziţiile art. 440 sunt aplicabile.

sursa:mediatorbucurestimustateanu/medierea-este-neconstitutionala/

Total vizualizari : 89

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go To Top