Unde are loc medierea

98425679 682x1024 Unde are loc medierea

Unde are loc medierea

Despre mediere si mediator gasesti in acest site foarte multe si utile articole care sa-ti prezinte tot ce vrei tu sa stii despre ea. In acest articol am sa-ti prezint locul si conditiile pe care acesta trebuie sa le intruneasca pentru reusita procesului de mediere.

Cum alegem locul pentru mediere

Partile in conflict ar trebui sa vina impreuna la mediator. Sunt si situatii in care, in prima faza se prezinta numai o singura parte. In acest caz, partea care s-a prezeta cere mediatorului sa faca o invitatie scrisa celeilalte parti in vederea acceptarii si incheierii contractului de mediere.

Acum noi consideram ca ambele parti s-au prezentat la mediator, au luat cunostinta despre toate problemele, s-a facut informarea si urmeaza sa inceapa procesul de mediere. Unde se va desfasura?

oc pentru mediere ales teoretic si practic

Teoretic, medierea se poate desfasura in orice loc propus si agreat de ambele parti. Totusi este un pic mai greu de crezut faptul ca doua tabere aflate intr-un conflict se vor pune de acord asupra unui loc comun de desfasurare. tinand cont de situatia tensionata dintre ei.

Practic medierea se desfasora in biroul mediatorului. Acest spatiu trebuie ca de fapt oricare altul ales, trebuie sa indeplineasca anumite cerinte. In afara de dotarile tehnice minime desfasurarii unei activitati atat de profunde si complexe, acest loc trebuie sa asigure in primul rand confidentialitatea. Legislatia  nu impune conditii stricte referitoare la numarul de incaperi al biroului de mediator, insa sesiunile separate necesita cel putin doua incaperi

De ce este important locul unde se desfasora procesul de mediere

Pentru acest lucru am cerut parerea dl. Florian Ciupitu specialist feng shui traditional, a carui experienta in domeniul studierii si crearii spatiilor armonizate, este dovedita.

Domnia sa ne-a spus ca un conflict este un dezechilibru energetic. Disputa dintre doua persoane nu reprezinta altceva decat un conflict intre doua energii. Spatiul in care se desfasora medierea trebuie ales de asa natura incat sa se poata armoniza energiile spatiului respectiv, cu energiile partilor aflate in conflict si cu cele ale mediatorului. Dar cum este posibil asa ceva? Chiar daca noi nu credem, energia exista si lucreaza pentru sau impotriva noastra.

Desi pare un pic de necrezut, aceste lucruri exista. Chiar daca nu am cunoaste aceste lucruri, cui i-ar face placere sa stea intr-un loc in care nu se simte bine, dar sa mai si poarte o discutie de 2-3 ore cu altcineva cu care este in conflict?

Pentru a-ti exemplifica acest lucru, mergi din curiozitate intr-un tribunal si asista la un proces. Cat de bine te simti acolo? Simti energiile negative din jurul tau? Priveste in jurul tau si observa cati au zambetul pe buze?

Un alt exemplu. Nu ti s-a intamplat niciodata sa mergi intr-un loc anume si sa vrei sa pleci? Nu ai mai fost acolo niciodata, era pentru prima oara, insa nu-ti place desi nu ai nicio explicatie de moment. Insa mai mult ca sigur ai fost in alte spatii de unde nu-ti mai vine sa pleci deloc.

Se poate desfasura procesul de mediere la sediul uneia dintre parti?

Acest lucur este posibil insa una dintre parti ar fi in dezavantaj. Din acest motiv mediatorul  evita sa aleaga un asemenea loc. Mediatorii vor trebuie sa aleaga locuri neutre, in care niciuna dintre parti sa nu aiba o identificare emotionala puternica sau sa controleze fizic spatiul respectiv.

Biroul de mediator, un spatiu primitor si cald

Spatiul destinat medierii trebuie sa fie unul primitor si cald. Acest loc trebuie sa fie unul placut care sa transmita incredere, liniste, armonie, care sa faca diferenta dintre procedurile judiciare si cele de mediere.

Ca exemplu poti alege Biroul de mediator Valeria Tivda. Se afla in zona centrala, in apropiere de Universitate, unde poti ajunge foarte usor. Spatiile de consultanta au toate doatarile necesare, personal specializat in probleme de analiza si gestiunea conflictelor. Si pentru ca vorbim de spatiul unde se desfasoara activitatea de mediere, acestea sunt amenajate conform principiilor artei feng shui traditional.

Diferenta dintre proces si sedinta de mediere

Aceasta este si trebuie sa fie diferenta dintre un proces in instanta si o sedinta de mediere. Este nevoie de armonie, de bun simt, de liniste pentru doua parti care la un anumit moment dat se intelegeau foarte bine, iar acum vor sa imparta totul.

Daca ai avut vreo experienta ca cele mentionate mai sus, nu ezita sa ne scrii. Ne poti gasi usor accesand pagina Contact.