Unde gasesc un mediator

mediator891 Unde gasesc un mediatorHotararea de a alege medierea ca modalitatea de a-ti solutiona conflictele este numai a ta. Tu si partea cu care te ,,lupti” puteti decide daca medierea este cea mai buna solutie pentru voi. Daca v-ati hotarat sa mergeti pe aceasta cale, este indicat sa alegeti un mediator care sa intruneasca conditiile cerute de lege.

Unde gasesc un mediator?

Toti mediatorii autorizati  ii puteti gasi in Tabloul mediatorilor ( mediator Valeria Tivda), pe care-l intocmeste Consiliul de Mediere. Acesta este un tabel, actualizat periodic, cel putin anual pe care il vei gasi daca mergi la sediul consiliului de mediere, la instantele judecatoresti, la Ministerul Justitiei sau la sediul autoritatilor administratiei publice locale.

Acest tablou va ofera, (daca este completat in intregime de mediatori), date importante despre unul sau altul dintre mediatori, inclusiv daca au sau nu un sediu, o pagina de internet, numar de telefon etc. Este de fapt o garantie minima ca aceasta persoana este avizata si in momentul in care o cauti ea activeaza in calitate de mediator.

Unde gasesc un mediator bun

Daca esti interesat de aceasta calitate, in mod sigur nu o vei gasi in tabloul mediatorilor. De fapt haide sa stabilim ce inseamna un mediator bun? Este acel profesionist care are un numar mare de medieri la care a participat, fie ele si co-medieri, si care, atentie, s-au incheiat cu un acord de mediere. Nu esti un mediator valoros doar prin prisma faptului ca ai avut medieri, important este numarul acordurilor de mediere incheiate.

Ca se revenim la intrebare, nu exista o asemenea lista. Ea este una imaginara si se plimba din client in client, din vorba in vorba ca si in cazul avocatilor. Din vechime nu se intreaba ,,Ai un avocat?”, majoritatea fiind interesata de ,,Ai un avocat BUN?” Acelasi lucru este valabil si in cazul mediatorilor.